Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

V KOVORJU IMAJO NOV DOM KRAJANOV

V nedeljo, 14. junija so v Kovorju tudi uradno odprli vrata novega Doma krajanov, ki je v 60 % financiran iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, 40 % upravičenih stroškov pa se financira iz proračuna Občine Tržič. Vrednost investicije znaša dobrih 590 tisočakov. Krajani Kovorja, teh je okrog 1500, doslej niso imeli primernega večjega prostora, kjer bi se srečevale in ustvarjale različne generacije krajanov. Z dograditvijo obstoječe stavbe, v kateri delujeta KS Kovor in Prostovoljno gasilsko društvo Kovor, pa je bogatejši za večnamenski objekt skupnega pomena.
 »V zgodovino Kovorja bo zapisan datum 26. maj 2014, ko sta v prostorih Občine Tržič župan mag. Borut Sajovic in direktor družbe AS Primus d. o. o. Boris Hribar podpisala pogodbo o sofinanciranju naložbe v eni večjih krajevnih skupnosti v občini,« je pred letom dni povedal Franci Smolej, predsednik KS Kovor. Projekt je bil na zboru krajanov leta 2011 praktično soglasno podprt, uživa pa tudi podporo vseh svetnikov KS Kovor in predsedstva PGD Kovor.

» Zasluga za to gre vsem krajankam in krajanom, ki so dali soglasje, našim gasilcem, ki so odstopili del zemljišča in del svoje stavbe in nenazadnje županu, ki je dal svojo besedo in podporo za ta projekt,« pravi Franci Smolej.

KS Kovor je z novim večnamenskim objektom bogatejša za informativno in multimedijsko središče za vse skupine prebivalcev in obiskovalcev. Poleg tega bodo v dvorani možne večje množične prireditve in izvajanje dejavnosti domačih in gostujočih društev, v domu bo delovala Krajevna skupnost Kovor, večnamenska dvorana pa bo na voljo tudi podružnični šoli Kovor za opravljanje različnih dejavnosti.

»Dobili smo sodobno dvorano, ki bo služila tudi potrebam osnovne šole, ki nima svoje telovadnice. Dobili smo prostor za druženje in srečevanje, prav tako je pomembna ureditev  okolice, kjer se posodablja otroško igrišče. Iz iste kvote sredstev sta zgrajeni igrišči v Zvirčah in na Loki. Pomemben letošnji dosežek je tudi začetek gradnje posodobitve ceste, komunalne infrastrukture in parkirišč, ki sicer še niso v celoti končana,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. 

  

Vrednost investicije, ki zajema stroške gradnje, projektne dokumentacije in gradbenega nadzora, znaša 592.519,62 eur z DDV.

 

 

Oglejte si tudi