Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Žive jaslice 2014

V sklopu dogodkov, ki ljudem pribižajo veličino božičnih praznikov, smo tudi letos v KS Sebenje organizirali prireditev Žive jaslice 2014. Prireditev je potekla 19. in 20. decembra v vaškem središču Sebenj.
Osrednja točka prireditve je bila gledališka uprizoritev svetopisemske zgodbe Jezusovega rojstva v izvedbi KD Kruh. Predstava je bila, tako kot vsako leto, postavljena v idilične kulise Bernardkine hiše, svoj čar pa so dodale tudi žive ovce in glasen osliček. Ker pa v božični čas spadajo tudi božične pesmi, je bil v petek  v predstavo vpet koncert  kvinteta Tivoli, v soboto pa sta za to poskrbeli  Tinkara in Katarina  Zaletel.

 

Sobotnega dne so se najbolj razveselili otroci, saj se je v Sebenje s kočijo pripeljal sam Božiček. Povedal nam je zgodbico o Šivilji in škarjicah ter s seboj prinesel darila prav za vse otroke, ki so bili na prizorišču.

 

Namen prireditve Žive jaslice pa je predvsem medsebojno druženje in zabava, kar nam je ob lepem obisku tudi uspelo. V petek smo se pozno v noč veselili z DJ Igorjem, v soboto pa smo plesali ob zvokih Dua Meglič.

Oglejte si tudi