Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Žive jaslice v Žiganji vas

KS Sebenje je že peto leto zapored organizirala prireditev Žive jaslice. Tokrat se je dogajanje odvijalo v Žiganji vasi pri cerkvi sv. Urha.
Prireditev je potekala v petek 18. in v soboto 19. decembra. Na začetku nas je pozdravilo pritrkovanje zvonov podružnične cerkve, ki je v tem času še posebej osvetljena. Nagovorili so nas predsednik KS Sebenje g. Marko Poljanc, vodja organizatorjev ga. Ana Gradišar in  v soboto tudi podžupan Občine Tržič g. Dušan Bodlaj, vsem navzočim je blagoslov podelil kriški župnik g. Ivo Kožuh.
Božično zgodbo so nam zaigrali člani gledališke skupine Kajzerice, ki delujejo v okviru KD Kruh, z božičnimi pesmimi so nas razveselili pevci mešanega cerkvenega zbora iz Križev.
Otroci so se seveda najbolj razveselili Božička. Letos je v Žiganjo vas prišel kar peš, saj je jelenček Rudolf baje dobil gripo. Otroci so mu v zahvalo za obisk in obdarovanje podarili risbice, pesmice, vesele nasmehe...
Vsi obiskovalci so lahko na stojnicah kupili domače pridelke, poskrbljeno pa je bilo tudi za jedačo in pijačo. Zabava se je nadaljevala pozno v noč. Za glasbo je pokrbel DJ Igor in ni lepšega kot zaplesati na prostem pod lepo razsvetljeno in okrašeno žigovsko lipo.

Organizatorji smo veseli, da si je prireditvi ogledalo tolikšno število obiskovalcev. V soboto so se nam pridružili tudi pohodniki, ki so pred prireditvijo prehodili celotno Pot treh zvonov. Veseli nas, da naše Žive jaslice niso le lokalna prireditev, temveč se je glas o njih razširil tudi po sosednjih občinah.

Oglejte si tudi