Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Februarski Vaški sejem v Sebenjah

Tokrat smo program vaškega sejma razdelili na dva dela: praznovanje Slovenskega kulturnega praznika in praznovanje pustne sobote.
S soncem obsijano vaško jedro Sebenj je v soboto gostilo pisano druščino. V prvem delu so nas razveselili recitatorji poezije. Z velikim veseljem smo prisluhnili  sokrajanom, ki so nam recitirali Prešernove in Pavčkove pesmi. Kot je ob kulturnem prazniku v Sebenjah že navada, je obiskovalce Vaškega sejma pozdravil sam dr. France Prešeren. Povedal nam je nekaj misli o kulturi in vse obiskovalce, ne samo otroke, razveselil s suhimi figami.
V drugem delu pa smo se poveselili z našimi najmlajšimi. V ospredje so prišle hobotnice, zmaji, sovice, Pike Nogavičke... Imeli smo pravo pustno rajanje. Najboljše maske so bile nagrajene, vse maškare pa so se lahko posladkale s slastnimi miškami, ki so jih pripravile sebenjske gospodinje.

Ker pa mora biti pust mastnih ust, so si obiskovalci lahko privoščili slastnega pečenega odojka. Na pestro ponudbo izdelkov na stojnicah smo pa tako ali tako že vajeni.

Oglejte si tudi