Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
10°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

PRAV POSEBNA URA PRAVLJIC V KNJIŽNICI TRŽIČ

Ves mesec april smo v knjižnici posvetili otrokom in njihovim hišnim  ljubljenčkom, prebrali smo jim knjige in pripovedovali pravljice, v katerih so bili glavni junaki psi in muce, ribice, celo miške. Pripravili smo tudi razstavo knjig, v katerih so glavni junaki pogumni psi. V četrtek, 5. maja 2016, smo  knjižničarji v knjižnici Tržič pripravili prav posebno uro pravljic. V goste smo povabili policista vodnika službenega psa, Janeza Tonejca iz Policijske postaje službenih psov Ljubljana. Prišel je kar s tremi psi:  Cori in Dina sta izšolana za odkrivanje prepovedanih substanc, Tik pa se znajde v vsaki situaciji in je vsestranski kuža.  Ker je bil dan sončen in topel, smo se zbrali na parkirišču  Meloma.

Sprva je policist Janez otroke seznanil z delom policista, nato pa nam predstavil dela in naloge službenega psa. Otroci že od malega  vsi znajo pesmico Kuža pazi, ki so jo družno zapeli. Nato sta Cori in Dina izvajala razne vragolije. Hodila sta po zadnjih tačkah, med vodnikovimi nogami, medtem ko se je on sprehajal, preskakovala sta drug drugega, lovila sta frizbije v letu, iskala žogice, prinašala razne predmete, skakala  čez obroče, ki so jih držali otroci. Na koncu so ju otroci z veseljem božali, ona dva pa sta jim dajala tačke. Pes Tik je pokazal, da policijski psi niso samo za božanje in crkljanje, ampak imajo zelo ostre zobe, s katerimi ukrotijo nepridiprave, a samo, če jim vodnik policist tako ukaže.

Vsi, otroci, policist, starši in tudi Cori, Dina in Tik, smo odšli domov zelo zadovoljni in marsikateri otrok si je zaželel, da bi imel kužka tudi doma. Tisti, ki jih že imajo, pa bodo gotovo kakšno od vragolij skušali naučiti tudi svoje ljubljenčke. Policist vodnik službenega psa nam je obljubil, da bo z veseljem prišel v tržiško knjižnico tudi drugo leto.

Oglejte si tudi