Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Nina Strnad z zasanjano glasbo vabi na petkov Glasbeni večer v Tržiški muzej

Zadnji julijski večer bo v Tržiču nekaj posebnega. Predzadnji v nizu petih izjemnih Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju, ki potekajo v okviru Tržiških poletnih prireditev pod pokroviteljstvom Občine Tržič, bo gostil mlado slovensko pevko Nino Strnad. Eni najbolj obetavnih slovenskih vokalistk, bosta družbo na odru delala alt saksofonist Jaka Kopač in Marko Črnčec za klavirjem.

NINA STRNAD se je po končani srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, šolala na prestižni ameriški fakulteti New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku. V preteklosti se je preizkušala v petju mnogih glasbenih zvrsti, sedaj pa je prepoznavna kot ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk. Leta 2010 je zastopala Slovenijo v Evropskem jazz orkestru, 2 leti kasneje pa še na na olimpijskem festivalu BT River of Music v Londonu. Leta 2014 je na avstrijskem mednarodnem jazz festivalu Marianne Mendt prejela prvo nagrado za najboljšo solistko, dober mesec za tem pa se je med pevci iz vsega sveta uvrstila med najboljših petnajst na ameriškem jazz tekmovanju Sarah Vaughan Competition.

Marko Črnčec je eden najvidnejših pianistov mlajše generacije na slovenski jazz glasbeni sceni, ki veliko nastopa doma in v tujini, s številnimi vrhunskimi mednarodno uveljavljenimi glasbeniki.

Jaka Kopač je slovenski jazz saksofonist, ki je leta 2009 zaključil magistrski študij iz jazz saksofona na priznani Sibeliusovi akademiji v Helsinkih. Do sedaj je sodeloval pri različnih evropskih in svetovnih projektih, kot so European Movement Jazz Orcestra, European Jazz Orcestra, New School Jazz Orcestra in številnimi svetovno znanimi glasbeniki.

»Obiskovalci petkovega glasbenega večera lahko pričakujejo lep, poletni večer, posvečen mirni, komorni glasbi, ki zasanja človeka, ga odpelje in poboža. Program bo sestavljen iz slovenskih popevk in jazz standardov, ki so nekaterim bolj, drugim manj poznani in blizu,« napoveduje Nina Strnad, ki so ji ljubši nastopi v manjših klubih z bolj strnjeno skupino obiskovalcev, ki tja res pridejo poslušati glasbo. »Pripravljamo bolj kulturen kot zabaven program. Če je preveč ljudi, se potem ta energija izgubi,« pravi Nina, ki so jo glasbene poti doslej najdlje ponesle na Nizozemske Antile v Karibskem morju. Nastopala je že na številnih evropskih odrih, v zadnjem času pa se največ zadržuje v Sloveniji in v Avstriji, kjer na Konservatoriju v Gradcu študira pedagoško smer jazz petja.

Za pokušino vam posredujemo povezavo do Nininega glasu: https://www.youtube.com/watch?v=EwTLypKSZmw

V primeru lepega vremena bo koncert, ki se začne ob 20.30 na vrtu muzeja, v nasprotnem primeru pa v Pollakovem salonu Tržiškega muzeja.

Vstopnice so v predprodaji v TPIC Tržič in v Tržiškem muzeju.

 

V mesecu avgustu bosta na Glasbenem večeru kot zadnja nastopila:

ROMANA KRAJNČAN in JURE IVANUŠIČ (petek, 28. 8. 2015, ob 20.30)

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528)

Umetniška vodja Glasbenih večerov: Romana Krajnčan (T 041 686 795)

Oglejte si tudi