Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Vabljeni na javno tribuno o razvojnih priložnostih območja nekdanjega BPT-ja

Vljudno vabljeni na javno tribuno o razvojnih priložnostih območja nekdanjega BPT-ja, ki bo potekala, v četrtek, 29. septembra 2016, ob 17. uri, v paviljonu NOB. Občina Tržič v prihajajočih mesecih načrtuje odkup dela območja, kjer naj bi zgradila javno infrastrukturo in s tem odprla nove razvojne možnosti kompleksa. Udeležbo prosimo potrdite prek telefona 04/5971 531 ali e-pošte obcina.trzic@trzic.si, in sicer do torka, 27. 9. 2016.

Kompleks nekdanje Bombažne predilnice in tkalnice (v nadaljevanju: BPT) je lociran na vhodu v mestno jedro Tržiča in sodi med največjo degradirano industrijsko območje v občini. Po namenski rabi je kompleks, ki presega 50.000 m2, namenjen centralnim dejavnostim, proizvodnim dejavnostim in skladiščem. Ker območje že desetletja ostaja brez razvojne perspektive, Občina Tržič v tem prepoznava velik javni interes, še zlasti zaradi dejstva, da v vseh teh letih ni bilo zadostnega zanimanja zasebnih investitorjev, ki bi kompleks odkupili in celostno uredili.

 

Občina Tržič načrtuje na območju BPT-ja umestiti javni mestni park, posodobiti že obstoječe javno parkirišče ter vzpostaviti javno cesto znotraj kompleksa. Postopoma se bo prenovila še komunalna infrastruktura. Po zunanjem obodu kompleksa je načrtovana izgradnja kolesarske in pešpoti ter ostale javne infrastrukture, ki bo omogočala tudi nove javne storitve. Občina Tržič bo z nakupom posameznih delov kompleksa pričela z revitalizacijo degradiranih industrijskih površin. Javnemu ciklu pa bo moral slediti zaseben investicijski cikel, ki edini lahko v celoti oživi in prenovi kompleks.

 

Občina Tržič je v začetku leta že izvedla javno razpravo, kjer je s strani zainteresirane javnosti pridobila različne pobude in predloge, sedaj pa vabimo vse zainteresirane občane in druge deležnike, da svoje ideje o razvojnih priložnostih kompleksa predstavijo na javni tribuni.

Oglejte si tudi