Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

V SKLOPU PROJEKT SIMBIOZA GIBA OBČINO TREBNJE OBISKALA TUDI BRIGITA BUKOVEC

Poleg pestrega petkovega popoldneva je bilo v sklopu že omenjenega projekta Simbioza Giba pestro tudi petkovo dopoldne. Obiskala nas je namreč znana slovenska atletinja, državna rekorderka v teku na 100 m z oviram, gospa Brigita Bukovec. Vrhunsko športnico smo poleg župana, Alojzija Kastelica, direktorja občinske uprave, Janeza Pirca in nekaterih uslužbencev OU, na občini sprejeli še Dejan Smuk, predsednik Športne zveze občin Trebnje in Mirna, Mitja Svet, član slovenske veteranske atletske reprezentance ter Alan Štritof, občinski koordinator projekta Simbioza Giba iz Kluba borilnih veščin Fearless Fighters.



Brigita je povedala, da Trebnje z okolico zelo dobro pozna, saj tukaj živijo nekateri njeni družinski člani ter dodala, da se sem vedno rada vrača. Po sproščenem klepetu na občini smo se odpravili v DSO Trebnje, kjer nas je pričakala Mateja Vidmar z ekipo. Takoj smo začeli z jutranjo telovadbo skupaj z uporabniki doma, ki jo je s terapevtkama iz DSO vodila tudi Brigita. Telovadba je trajala slabo uro in priznati moramo, da smo se kar dobro utrudili.

Po obisku DSO-ja pa smo odšli na sprejem na OŠ Veliki Gaber, kjer so nas, še posebej pa Brigito, vsi učenci in učitelji pričakali z glasnim aplavzom in vzkliki. Kratek program je obsegal uvodni pozdrav ravnateljice šole, mag. Barbare Brezigar, športno delo na OŠ Veliki Gaber nam je predstavil učitelj športne vzgoje Marko Mežnaršič, nekaj besed o nameri Športne zveze TIM, Občine in KS Trebnje glede ustanovitve in razvoja atletskega kluba v Trebnjem pa je dodal še atletski trener Mitja Svet in razodel, da bo ravno on v prihodnje vodil krožek in treninge atletike v Trebnjem v sodelovanju z AK Novo mesto.

Za vmesno glasbeno popestritev je poskrbel harmonikaš Simon Ceglar, ki se je pred leti srečala že srečal z Brigito, po nasmehu in navdušenju sodeč pa je naši gostji glasbeno presenečenje zelo ugajalo. Za konec je učence navdušila tudi Brigita sama, ki je najprej odgovorila na njihova zares številna vprašanja, za konec pa na njihovo željo demonstrirala tek čez ovire. Čeprav se je sprejem zaključil, smo na obisku ostali še kar nekaj časa in sicer zato, ker je morala Brigita podeliti še nešteto avtogramov (vidno na zadnji fotografiji).

Spoštovana Brigita, hvala za vaš obisk in vabljeni kmalu spet!

 

Občinska uprava in ŠZ TIM 

Oglejte si tudi