Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
NED.
26°C
6°C
Oceni objavo

Turistično društvo v letu 2015

Na 37. občnem zboru Turističnega društva Trebnje, 18. 3. 2016, smo člani pregledali delovanje v preteklem letu.
V januarju smo predstavljali turistično ponudbo občine Trebnje na sejmu Turizem in prosti čas - Alpe Adria v Ljubljani. Na tadebeli četrtek smo v Trebnje ponovno pripeljali ptujske kurente. Ob dnevu mučenikov smo presenetili in obdarovali občane. Sodelovali smo v projektu »Radi delamo dobro« in aprila predstavljali turistično ponudbo Trebnjega v Mercator centru v Trebnjem. Ob dnevu zemlje smo v aprilu organizirali že tradicionalno čistilno akcijo mesta Trebnje. Prvomajsko kresovanje na Vrhtrebnjem in pohod na Vrhtrebnje sta se med domačini že prijela. K sodelovanju smo poleg KŠOT-a povabili tudi TREMS in DŠKT Partizan Mirna in imeli medobčinsko kresovanje. Za udeležence smo tudi lani priskrbeli brezplačni golaž, zavrteli pa so se lahko ob igranju ansambla Azalea. V maju smo pripravili delavnico v naravi z g. Jožetom Kukmanom, ki je bila zelo dobro obiskana. Za priprave na že 27. prireditev »Iz trebanjskega koša« smo imeli natanko 3 tedne časa in ponovno zmanjšana sredstva. Ob prazniku KS Trebnje je naša članica Irena Blaznik prejela priznanje za svojo unikatno keramiko, s katero je pripomogla k prepoznavnosti in promociji Trebnjega. V septembru smo se ob dnevu turizma in evropskem tednu mobilnosti odzvali na poziv Občine Trebnje in za najmlajše tako pripravili sprehod z levčkom po Trebnjem. Tudi sami smo bili zelo presenečeni nad zelo številčnim odzivom vrtčevskih otrok. V decembru pa smo ponovili delavnico o zdravilnih zeliščih z g. Jožetom Kukmanom.

 

V letu 2015 smo tako bili zelo aktivni, lotili smo se tudi novih projektov, ki jih želimo v prihodnje še nadgrajevati. Predvsem želimo ohranjati stare običaje, ki bi lahko bili potencial tudi za večje turistične prireditve.

 

Da pa smo bili lahko tako pridni, gre zahvala našim prostovoljcem-članom ter vsem društvom, organizacijam in posameznikom, ki nam priskočijo na pomoč in tako podprejo naše delo.

 

Turisti se bomo tudi v prihodnje trudili in vam poskušali polepšati dneve v Trebnjem.

 

TD Trebnje se je v letu 2015 financiralo s strani Občine Trebnje na naslednjih razpisih: sofinanciranje programov turističnih društev v višini 2.064,10 EUR in sofinanciranje izvedbe prireditve »Iz trebanjskega koša« v višini 8.000 EUR.

 

Naše predstavitve, dejavnosti in projekti društva so ažurno objavljeni na spletni strani www-td-trebnje.si in facebook profilu Turistično društvo Trebnje. Spremljajte nas.

Oglejte si tudi