Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

VANJA BRODNIK ZASEDLA ODLIČNO 12. MESTO NA SVETOVNEM PRVENSTVU

Od 2. 2. do 15. 2. 2015 je v Vailu in Beaver Creeku v Združenih državah Amerike potekalo svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Trebanjci smo še posebej močno stiskali pesti ne le za Tino Maze, temveč tudi za domačinko Vanjo Brodnik. Z Vanjo sem spregovorila nekaj besed o njenem dosežku, načrtih in težavah, s katerimi se sooča kot vrhunska športnica.

 

 Kaj ti pomeni letošnji dosežek – 12. mesto na svetovnem prvenstvu?

 

Na letošnjem svetovnem prvenstvu Vail/Beaver Creek 2015 sem zasedla 12. mesto v superkombinaciji (smuk in slalom). Zelo sem bila vesela te uvrstitve, ker sem imela pred to sezono veliko težav z zdravjem. Že pred začetkom sezone sem vedela, da bo nekako prelomna zame. V preteklosti sem imela veliko težav s poškodbami, kar je gotovo ustavilo moj razvoj in preboj med najboljše na svetu. Ravno zato sem vesela, da se je zgodil ta trenutek, in vem, da jih bo še veliko!  

 

 Koliko časa že tekmuješ na evropskih in svetovnih tekmovanjih? Kateri so tvoji največji uspehi?

 

Tekmujem že od malih nog. Moj prvi nastop v svetovnem pokalu je bil leta 2007, leto prej pa na tekmah za evropski pokal. Za svoje večje uspehe štejem seveda 12. mesto na omenjenem svetovnem prvenstvu, 3 zmage v evropskem pokalu (2 v veleslalomu in 1 v smuku) in 16. mesto na tekmi za svetovni pokal v Banskem pretekli vikend (1. 3. 2015, op. p.) v kombinaciji.  

 

 S kakšnimi težavami se soočaš? Brali smo, da ste si nekatere tekmovalke stroške svetovnega prvenstva morale kriti same. Lahko poveš kaj o tem?

 

Sama sem si morala kriti stroške prevoza v Ameriko, torej letalsko karto, stroške prenočitve pa sem imela krite s strani organizatorja. Denarne težave nas pestijo že kar nekaj let. Tako to sezono kot tudi v preteklosti sem morala veliko sama prispevati, če sem hotela trenirati kot ostala dekleta iz drugih reprezentanc in jim biti konkurenčna. To vzameš v zakup in se trudiš poiskati kakšno denarno pomoč, donacijo ali sponzorstvo. Brez družine mi gotovo ne bi uspelo, saj mi stoji ob strani, zato ji gre velika zasluga za moje uspehe! Nekaj sredstev mi nameni Občina Trebnje iz razpisa za šport. Ob tej priložnosti se ji lepo zahvaljujem za podporo!

 

Kakšni so načrti in želje za naprej?

 

Načrti so trenutno usmerjeni v zaključek sezone, saj me čaka še kar nekaj tekem. Prihodnji konec tedna (7.–8. 3. 2015, op. p.) bosta potekali zadnji tekmi za svetovni pokal v Nemčiji. Nato še finale evropskega pokala in državno prvenstvo. No, dela je še ogromno. Želim pa si predvsem, da bi bila zdrava. Volje in motivacije mi ne manjka in vsi vemo, da se z močno voljo daleč pride.

 

Vanja, srečno še naprej! Ponosni smo nate in bomo zate še naprej stiskali pesti!

 

Hvala vsem, ki me spremljate in navijate zame!

 Mateja Kozlevčar

 

 

Oglejte si tudi