Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

PROSENIKU ZAGODLO VREME

Pretekli konec tedna sta se na hrvaškem dirkališču Grobnik odvijali 5 in 6 dirka za prvenstvo Alpe Adria in Državno prvenstvo Slovenije. Kljub slabemu vremenu, se je dirke udeležilo veliko slovenskih navijačev.
 

 

 

 

V petek so bili ves dan na razporedu prosti treningi katere je Prosenik (AMD Trebnje) izkoristil za priprave motorja. Zaradi padca na zadnji dirki na Madžarskem na kateri je motor skoraj popolnoma uničil, motorja še ni preizkusil, saj je zadnje rezervne dele dobil na dan odhoda. Bolj so se bližale kvalifikacije več je bilo težav z motorjem. Motor so odpeljali na hitri servis nazaj v Slovenijo, uredili kar se je dalo in tako je bilo čakanje na kvalifikacije bolj sproščeno.

V soboto je imel pred kvalifikacijami še en trening na katerem je delno uspel nastaviti motor in si tako na kvalifikacijah zagotovil 6. startno pozicijo.

Popoldne je bila na vrsti že 1. dirka. Malo pred njo je pričelo deževati in ravno do starta ponehalo, kar je obetalo zanimivo dirko. Janezu vreme ni šlo v prid, saj je za dirko izbral dežne gume kar je bila napaka, tako da je do konca dirke komaj pripeljal in končal na 9.mestu. Rezultati po tekmi so bili sledeči: prvo mesto je osvojil Berto Camlek (SLO), drugo Marko Jerman (SLO) in tretje vodilni v prvenstvu Roland Resch (AUT).

Takoj v nedeljo pa je imel Prosenik možnost izboljšati rezultat. Tudi tokrat je dirko štartal iz 6. mesta, prišel na 4. mesto in ga zadržal do konca dirke. Prvi je bil Roland Resch, drugi Marko Jerman in tretji Lukas Pesek.

Za državno prvenstvo je v soboto zmagal Berto Camlek pred Markom Jermanom in Janezom Prosenikom, v nedeljo pa Marko Jerman pred Janezom Prosenikom in Matejem Kraljičem.

Naslednja dirka za prvenstvo Alpe Adrija je čez 1 mesec na Češkem v mestu Most.

IZJAVA JANEZA PROSENIKA:

»Vikend je bil zame zelo naporen, saj sem po padcu na Madžarskem vseh 14 dni pripravljal motor in ga nisem mogel prej preizkusiti. Seveda nič ni delovalo tako kot bi moralo, vendar smo potem na koncu s skupnimi močmi nastavili in pripravili motor. Kljub vsem težavam sem bil na koncu zadovoljen. Upam, da bo na naslednji dirki tehnika delovala brezhibno in se bom lahko potegoval za prva mesta.«

Oglejte si tudi