Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Pod streho spravili tudi 13. športno prireditev Medvaški turnir 2015

Športno društvo Veliki Gaber je v soboto, 27. 6. 2015, izvedlo športno rekreativno prireditev v malem nogometu v Velikem Gabru in jo kljub »lokalnim padavinam« uspešno spravilo pod streho.

 

 

Obetala se je lepa in sončna sobota, kljub napovedanim »lokalnim padavinam« se ne organizatorji ne udeleženci nismo ustrašili in ponovno izvedli odličen turnir v malem nogometu med vasmi Krajevne skupnosti Velikega Gabra oz. boljše med vasmi šolskega okoliša Veliki Gaber, saj je redni udeleženec našega turnirja tudi Sela pri Šumberku.

Na 13. turnirju je nastopalo 5 ekip, in sicer Pristavica–Bič, Sela pri Šumberku, Veliki Gaber, Zagorica in Žubina. Da pa bi bil turnir še toliko bolj zanimiv, vsako leto povabimo nekaj ekip izven KS Veliko Gaber, da se nam pridružijo na turnirju in tekmujejo izven konkurence. Letos so to bili Primskovo, Šentlovrenc in Zagradec. Posebno tekmo pa so odigrali tudi veterani (dedki) in podmladek (vnuki). Vse ekipe so prikazale ogromno zagnanosti, borbenosti, a tudi poštene igre oz. tako imenovanega fair playa. 

Razgreto igro so takoj po začetku začele hladiti »lokalne padavine«, ki so bile prav zares lokalne in so se nam dobesedno usedle na glavo. K sreči je bilo ozračje toplo, igrišče čisto, igralci pa mladi in zagnani, tako da smo odigrali prav vse tekme. Do zadnjega kroga so bile kar štiri ekipe izenačene, tako da so odločale prav zadnje tekme zadnjega kroga. O finalistih je odločala daljša klop in čvrstejše ekipe, saj se bile za igralci do zadnjega kroga že tri odigrane tekme. V finale so se zasluženo uvrstile ekipa Pristavica-Bič in ekipa Velikega Gabra. Finale je bilo razburljivo kot se za medvaški turnir spodobi. Pristavica-Bič je že visoko vodila in vsi smo bili že prepričani, da imamo letošnjega zmagovalca. No, ekipa Velikega Gabra ni bila takšnega mnenja in je igrala do zadnje minute, izničila dva gola zaostanka in izsilila, da so o zmagovalcu medvaškega turnirja odločale penali, ki so jih tudi dobili ter tako po dolgem času pripeljali prehodni pokal tudi v Veliki Gaber.

Najlepše se zahvaljujemo Osnovni šoli Veliki Gaber, da smo lahko izvedli prireditev na šolskem igrišču, Občini Trebnje, ki prireditev vsako leto sofinancira, Krajevni skupnosti Veliki Gaber za podporo in vsem ekipam za udeležbo!

Uspešno izveden dogodek je tako potrdilo rezultate ankete, ki smo jo izvedli v spomladanskih mesecih, s katero smo spraševali prebivalce KS Veliki Gaber, kakšnih aktivnosti in športnih dogodkov si želijo. Medvaški turnir tako je in ostaja ena izmed prepoznavnih športnih prireditev naše krajevne skupnosti, ki nas združuje. Športne dogodke pa uspešno dopolnjujejmo tudi s košarkarsko rekreacijo. Idej za razširitev naših aktivnosti pa smo preko ankete dobili še mnogo. En sklop predstavljajo tudi izobraževanja, tako v jesenskih mesecih že organiziramo tečaj za voditelja čolna. 

V upanju, da se vidimo na 14. Medvaškem turnirju vas lepo pozdravljamo!


 

Povezava do fotogalerije:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.743273569117005.1073741829.738771056233923&type=3

 

Športno društvo Veliki Gaber

sportno.drustvoVG@gmail.com

Oglejte si tudi