Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Na korenčkovem maratonu najmlajši 2-letni in najstarejši 75-letni udeleženec

Za nami je lep in uspešen vikend druženja na 5. Prazniku korenja in jesenskih dobrot v Velikem Gabru. Sobotno dogajanje se je nadaljevalo v nedeljo, 11. 9. 2016, s športnimi aktivnostmi, med drugim s 5. korenčkovim kolesarskim maratonom, ki se ga je udeležilo skoraj 100 kolesarjev. Letos so kolesarji odpeljali družinski maraton oz. za druge ogrevalni krog, nato pa se podali na 45 kilometrov slikovite in razgibane trase po širši okolici Krajevne skupnosti Veliki Gaber. 

Vsi kolesarji so prispeli srečno in varno do cilja kar gre zasluga voznikom spremljevalnih vozil in gasilcev 

PGD Veliki Gaber, PGD Zagorica, PGD Sela Šumberk in PGD Log brez katerih tako dobra izvedba maratona ne bi bila mogoča. 

Najmlajša udeleženca maratona sta bila dveletni fantič, ki je prepeljal maraton v sedežu starša, in štiriletni bratec, ki pa je z družinskim maratonom opravil že sam. Najstarejši udeleženec pa je bil 75-letni domačin. 

Organizatorja maratona JB team Novo mesto in Športno društvo Veliki Gaber se zahvaljujeta tudi Krajevna skupnost Veliki Gaber in Peskokopu Kepa ter vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri izvedbi. 

Veselimo se že naslednjega maratona in upamo, da se ga udeležite tudi tisti, ki vam tokrat ni uspelo. Vabljeni zopet naslednje leto na praznik korenja!

Športno društvo Veliki Gaber

Oglejte si tudi