Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

DRUŽABNI TURNIR V IGRANJU PETANKE

 

V soboto 17.09. smo na Čatežu izvedli prvi družabni turnir v igranju petanke (več informacij o sami igri si lahko ogledate na spletni strani www.zdps.si ali si preberete v glasilu občanov občine Trebnje  http://www.trebnje.si/media/uploads/glasiloobcanov/glasilo_obcanov/Glasilo%20September%2016%20-%20internet.pdf). Pred štirimi meseci smo nekateri Ljubljančani, zdaj Čatežani, izkoristili možnost predstavitve te igre na Čateškem športnem dnevu, in od takrat petanko po izgraditvi dveh centralnih igrišč na vaškem trgu organizirano igramo vsak četrtek po 17 uri, in vsako nedeljo po 16 uri (v zimskem času pa jo bomo seveda kakšno uro prej).

Za potrebe sobotnega turnirja smo pripravili še 10 dodatnih igrišč. Na našem prvem družabnem turnirju je sodelovalo 19 tričlanskih ekip iz vse države, večina sicer že licenciranih igralcev ZDPS (Zveza društev petanke Slovenije), pa tudi v različnih ekipah razporejenih enajst članov ŠRD Čatež,  in ekipa DU Veliki Gaber (ti zagotavljajo, da bodo tudi v svojem kraju izgradili igrišča-zelo pohvalno). Veselilo nas je, da so nekateri poimenovali  svoje ekipe po naših krajih (BJŽ pod Čateško goro, Čatež je zakon, Dolenjci). Igrali smo pet kol »Švicarja« po Buchholz sistemu,  v četrtfinale se je uvrstilo osem najboljših ekip, ki so se pomerile med seboj na direktno izpadanje do zmagovalca. Zmagala je ekipa BJŽ pod Čateško goro (Rode Žan, Joško Peklar, Bogdan Kirbiš) .

Igre so minile v družabnem, a tudi tekmovalnem vzdušju, med najboljšimi pa so bile ekipe z v Sloveniji že uveljavljenimi igralci Zveze. Med igralci sta bila kar dva člana moške, članica ženske, in celotna veteranska reprezentance Slovenije.

V igri bližanja sta domačina Vencelj Jože in Erdeljc Darc osvojila drugo in tretje mesto .

Vsi udeleženci so pohvalili organizacijo turnirja, topel sprejem domačinov (za dobrodošlico so nam zaigrali Čateški muskvantarji), dobro malico, aperitivom, in odlično pripravljena igrišča.

V letu 2017 se nameravamo petankarji ŠRD Čatež uradno priključiti ZDPS, in organizirati tudi kakšno tekmo državnega prvenstva.

 

Erdeljc Darc

Oglejte si tudi