Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Udeleženci izobraževanja na CIK-u uspešno zaključili šolsko leto

Na CIK-u smo v maju uspešno zaključili 120-urni program »Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Izzivi podeželja«, v katerem je bilo vključenih 15 udeležencev, ki jih je na usposabljanje napotil Zavod RS za zaposlovanje. Udeleženci so povedali, da so bile teme zelo zanimive in uporabne ter izrazili željo, pravzaprav nujo, po nadaljnjem izobraževanju s področja računalništva, komunikacijskih veščin, reševanja konfliktov, angleščine in trženja na podeželju.

Izteka se tudi program »Trženje na podeželju«, ki poteka v okviru projekta SNIO in je bil namenjen vsem, ki so se želeli naučiti, kako se tržijo produkti in storitve podeželja. Program je brezplačen, saj je financiran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropskega socialnega sklada. Udeleženci so pridobljeno teoretično znanje nadgradili s terenskim delom, obiskali so Kmetijo Ostanek v Šentvidu pri Stični, Etnološko zbirko Nose in kmetijo Erjavec v okolici Ivančne Gorice. Bili so navdušeni.

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja, ki je v letošnjem letu potekal od 12. do 18. maja, razširjeni termin pa kar od 1. maja do 30. junija, smo na CIK-u za občane pripravili številne brezplačne predstavitve, predavanja in delavnice. Dogodki so bili dobro obiskani, občani pa zadovoljni s ponujenimi vsebinami, pridobljenim znanjem in informacijami o možnostih učenja v lokalnem okolju.

 

Šolsko leto se že neutrudno bliža h koncu, na CIK-u Trebnje pa se že pripravljamo na novo šolsko leto 2014/15. Že jeseni se lahko vpišete v programe za pridobitev izobrazbe in nacionalne poklicne kvalifikacije: s področja predšolske vzgoje, sociale, gostinstva in ekonomije. Informativno se lahko prijavite že danes.

In ne nazadnje lahko svoje znanje izpopolnite tudi na tečajih tujih jezikov - poleg angleščine, nemščine in španščine izvajamo tudi tečaj slovenščine za tujce ter albanščine. Več informacij o programih na www.ciktrebnje.si oz. na tel. št. 07 34 82 100.

Oglejte si tudi