Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

Z dobrodelnostjo do novih pridobitev

4. DOBRODELNI KONCERT PODRUŽNIČNE OSNOVNE ŠOLE DOLENJA NEMŠKA VAS
V petek, 27. 3. 2015, se je ob 19.00 uri zvečer, v telovadnici Podružnične osnovne šole Dolenja Nemška vas, pričel že četrti dobrodelni koncert zapovrstjo - po mnenju mnogih, najboljši do sedaj. Dogajanje je bilo tako pestro, da sta slabi dve uri in pol minili kot bi mignil. Prireditev je povezovala BARBARA LEBEN, poleg glasbenikov, med katerimi so bili ZIDANIŠKI KVINTET, SORELINE, ZASEDBA 5K, KLAVDIJA TAHAN IN MAJA KRIŽMAN, RELJA TURUDIĆ, POLJANSKI ORGLIČARJI, MITJA DRČAR IN ROBI PETAN IZ SKUPINE D'NEEB, OGNJENI MUZIKANTI ter KVATROPIRCI, ki so obiskovalce zabavali z najbolj različnimi glasbenimi zvrstmi, so bili tokrat v ospredju tudi UČENKE IN UČENCI POŠ DOLENJA NEMŠKA VAS.

 

Najmlajši so v različnih točkah plesali in peli v zborih, malo večji pa poleg tega odigrali tudi nekaj skečev, deklamirali, … Publika je bila navdušena prav nad vsako točko, in to opravičeno, saj se je videlo, da je bilo v vse le-te vloženo veliko dela in truda, tako v času pouka kot tudi v popoldanskih urah in doma, zato vse pohvale tako učenkam in učencem kot tudi njihovim mentoricam in mentorjem, torej kolektivu POŠ Dolenja Nemška vas, in ne navsezadnje tudi vsem staršem.

 

Zbrane, ki so dvorano napolnili do zadnjega kotička, je v imenu ravnatelja OŠ Trebnje, g. Rada Kostrevca, ki se koncerta zaradi drugih neodložljivih obveznosti na žalost ni mogel udeležiti, nagovorila njegova pomočnica, ga. Aleksandra Gričar, ki je čestitala vodji POŠ Dolenja Nemška vas, ge. Nevenki Grebenc in ostalim strokovnim delavcem za izvedbo izredno uspešnega koncerta.

 

Prijeten večer je povzela ga. Grebenc, ki se je iskreno zahvalila nastopajočim, saj so v celoti odpovedali plačilu, in med drugim povedala, da jim je s koncerti uspelo zbrati približno 10.000 EUR, preostanek, ki bo potreben za nakup in montažo klime, pa bo prispevala Občina Trebnje

 

Mi pa vendarle upamo, da bodo tudi naslednje leto nadaljevali s prireditvijo, ki je na nek način že postala tradicionalna, čeprav bodo mogoče zbirali sredstva za kak drug namen.  

 

 

Foto: Franci Rakar

Oglejte si tudi