Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Področno prvenstvo

V torek, 18. 3. 2014, smo se z učenci 6. in 7. razreda udeležili področnega prvenstva v Črnomlju. Našo šolo so zastopali: Denis Čretnik Globovnik, Alen Slavič, Jošt Nagode, Nejc Trunkelj, Lovro Hočevar, Gregor Kramer, Miha Gaberc, Samuel Pate, Peter Murn in Anže Perpar.

Naši učenci so se odlično odrezali in osvojili drugo mesto. Naša pot do finala je potekala preko predtekmovalne skupine, kjer smo najprej igrali neodločeno z OŠ Vavta vas 3:3 (3:0) - strelci: 1:0  Denis Čretnik Globovnik, 2:0 Peter Murn in 3:0 Samuel Pate. Po kazenskih strelih pa smo jih ugnali. Zadela sta Denis Čretnik Globovnik in Peter Murn. Za napredovanje v polfinale smo premagali OŠ Žužemberk z 2:0 (2:0) - strelca: 1:0 Jošt Nagode in 2:0 Samuel Pate. V polfinalu smo se srečali s starimi znanci z OŠ Šentrupert in jih po ogorčeni borbi premagali s 3:2 (1:2) - strelci so bili: 1:1 Samuel Pate, 2:2 Denis Čretnik Globovnik in 3:2 Peter Murn.

Šele v finalu smo izgubili z OŠ Podzemelj s 3:1. Naši učenci so povedli - strelec Peter Murn, a takoj nato dobili izenačujoč gol. Malo manj kot 4 minute pred koncem tekme so nasprotniki zadeli še drugič. Vse moči smo nato usmerili v napad. To pa se je obrestovalo nasprotniku, ki je 20 s pred koncem tekme še tretjič zadel.

                                                                                                                                                              Smiljan Pristavnik

Oglejte si tudi