Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 23.01.2017

delno oblačno
Ponoči bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije bo spet nastajala megla.
-8°C | -2°C
torek, 24.01.2017
-6°C | 0°C
sreda, 25.01.2017
-8°C | -1°C
četrtek, 26.01.2017
-7°C | 2°C
petek, 27.01.2017
-10°C | -2°C
Opozorila
Nedelja, 22.1.2017 ob 16h
Dodatnega opozorila ni.
-8°C
-2°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo

Delavnica o zdravi prehrani v podaljšanem ......


OSNOVNA ŠOLA

| |
27.03.2012      15:58
A A

Delavnica o zdravi prehrani v podaljšanem bivanju



Deli:

V okviru izobraževalnih in promocijskih aktivnosti, ki potekajo ob izvajanju Sheme šolskega sadja in zelenjave, smo v oddelku podaljšanega bivanja na to temo izvedli zanimivo delavnico. Sodelovali so učenci, ki so v podaljšanem bivanju pri učiteljih Zvonku Simeuniću in Roku Kocjanu.

V tednu od 27. 2. 2012 do 2. 3. 2012 smo so se z učenci v času podaljšanega bivanja pogovarjali o hrani. Spoznavali smo prehransko piramido, ki nazorno prikaže vrsto in količine živil v sklopu zdrave prehrane. Oblikovali smo prehransko piramido, ki smo jo razdelili po nivojih in barvah – od spodnje zelene, preko oranžne do rdeče na vrhu piramide. V petek,     2. 3. 2012, pa smo skupaj z učenci izvedli delavnico z naslovom Zelenjavne palčke - zdrave in živih barv.

Ena skupina učencev je izdelovala prehransko piramido, druga skupina pa se je odpravila na kuharsko delavnico. Sprva smo se pogovorili o živilih v zdravi prehrani, nato pa izbrali sestavine za pripravo zdrave malice. Učenci so spoznali, da so lahko tudi zelenjavne palčke zdrave in primerne za malico ali prigrizek.

Pripravili smo:

-  namaz iz čičerike (humus),

-  zelenjavni namaz,

-  namaz iz bučnic.

Namaze smo ponudili skupaj z zelenjavnimi palčkami in sveže pečenimi rožmarinovimi piškoti.

Na koncu smo pripravljene jedi odnesli učencem v učilnico in skupaj smo si privoščili zdravo malico.

Otroci so bili nad izvedeno delavnico navdušeni, kar je očitno tudi iz njihovih komentarjev:

»Najbolj mi je bilo všeč, ko smo rezali paprike!«

»Najlepše mi je bilo, ko smo lepili!«

»Najraje sem delal namaz!«

»Piškoti so bili najboljši!«

»Vse mi je bilo najboljše!«

»Najbolj mi je bilo všeč, ko smo jedli!«

 

Otroci so se učiteljici Ireni Višček, ki je prevzela vajeti v svoje roke v kuhinji, za izvedeno delavnico lepo zahvalili.

 

mag. Irena Višček, organizatorica prehrane

 prof. Rok Kocjan

prof. Zvonko Simeunić




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Trebnje!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Glasilo občanov
Številka: 122
Izšla: 19.12.2016
Poglej Pdf
Prelistaj E-izdajo
Koledar dogodkov Preglej vse
Januar 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1
23.01.2017 | Kultura
Ure pravljic - Trebnje
27.01.2017 | Tečaji in delavnice
Beremo s tačkami
27.01.2017 | Tečaji in delavnice
Beremo s tačkami
27.01.2017 | Tečaji in delavnice
Otroštvo brez plenic
27.01.2017 | Kultura
Literarno glasbeni večer z Jernejem Dirnbekom Dimekom, članom skupine MI2
23.01.2017 | Kultura
Ure pravljic - Trebnje
24.01.2017 | Kultura
50 tabor bo še povečal številko 1100 umetnin
25.01.2017 | Ostalo
Brezplačno energetska svetovalna pisarna ENSVET
25.01.2017 | Kultura
Ure pravljic - Veliki Gaber
27.01.2017 | Tečaji in delavnice
Beremo s tačkami

Bodite prvi pri oddaji mnenja.