Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

Vzhodni priključek na avtocesto končno odprt

Po dveletni zamudi končno odprt vzhodni priključek pri Trebnjem.
DARS je danes za promet odprl t. i. cestno navezavo na Mirnsko dolino, ki sodi pod okrilje že dokončanega dolenjskega avtocestnega odseka Pluska-Ponikve. Odsek bi predvidoma moral biti odpret že pred dvema letoma, zamudo pri odprtju je povzročil propad podjetja SCT, po katerem je DARS moral objaviti nov RAZPIS. Omenjeno cesto bosta sicer upravljali oziroma vzdrževali Direkcija RS za ceste in Občina Trebnje.

Iz DARS-a so še sporočili, da so dela na zaključevanju Mirnske doline med drugim zaobjela dokončanje del na viaduktu (robni venci, vozišče, zasip, oprema itd.), nadvozu (vozišče, oprema itd.), dokončanje zemeljskih del, voziščne konstrukcije, horizontalne in vertikalne signalizacije na deviacijah, krožišču na H1, izvedbo asfalta na krožišču pri trgovskem centru (Mercator) ter dokončanje prestavitve komunalno – energetskih vodov. Za dokončanje vseh del je bilo potrebno izvesti tudi več preusmeritev prometa.

Kakor omenjeno, sta direkcija in občina sklenili dogovor, s katerim sta prevzeli vsaka svoj del cestne navezave v upravljanje in vzdrževanje.


Potem ko je bil prejšnji teden opravljen tehnični pregled izvedenih del in odpravljene pomanjkljivosti, ugotovljene na pregledu, je DARS d.d. na ministrstvo za infrastrukturo in prostor posredoval vlogo za izdajo odločbe o poskusnem obratovanju. DARS d.d. je odločbo prejel danes in bo cesto v nekaj urah tudi predal prometu.

Oglejte si tudi