Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Vabilo k sodelovanju na 3. mednarodnem Festivalu »MARMELADA 2015«

Vsaka gospodinja ima svoj recept za najboljšo marmelado, ki jo izdela iz skrbno izbranih in le najboljših sestavin. Odlične sadne, zelenjavne in mešane marmelade, morda tudi bolj drzne: s čilijem, žajbljem, ingverjem iz rdeče pese … Vse so odlične, a le tiste, ki jih z vsemi možnimi točkami oceni tričlanska strokovna komisija z Biotehniške fakultete v Ljubljani pod vodstvom dr. Tomaža Požrla, popolne.


 
Kuhate marmelade le zase, morda še za prijatelje ali celo za sladokusni trg? Imate radi nove izzive? Vabimo vas, da 3 manjše kozarčke sladkih skrivnosti iz vaših shramb pošljete na ocenjevanje marmelad za 3. mednarodni Festival MARMELADA 2015. Strokovna komisija, ki ima za sabo že več kot 200 ocenjenih vzorcev za Festival MARMELADA, bo pri ocenjevanju najbolj pozorna na naslednje senzorične lastnosti: barvo, konsistenco, vonj in okus. Si upate pomisliti, da ravno vaša umetnina prejme laskavi naziv POPOLNA MARMELADA?
 
Mednarodni festival združuje tradicijo, šege in navade ter izvirne izdelke, ki jih spreminja v edinstveni kulinarični spomin(ek). „To je edina tovrstna prireditev v Sloveniji takega obsega in pomena. Pomembna je predvsem seveda, ker opozarja in izpostavlja eno prehransko sestavino, drugič zaradi tega, ker ima pomembno izobraževalno noto,“ pravi priznani etnolog dr. Janez Bogataj.

 

Skrivnostna marmeladna omama 3. mednarodnega Festivala MARMELADA 2015, ki je sestavljen iz ocenjevanja vzorcev marmelad in pestre festivalske sobote, bo letos potekala v soboto 29. avgusta 2015 v središču Trebnjega. Festivalsko dogajanje bo prepletlo in povezalo z marmelado kreativno kulinariko, glasbo, petje in ples, strokovna predavanja, degustacije in še marsikaj.
 
Vas zanima kako sodelovati? Pošljite izpolnjeno prijavnico in 3 manjše kozarčke enega okusa marmelade na naslov: ZTR, Gubčeva cesta 28, 8210 Trebnje. Vzorce zbiramo do petka, 21. avgusta 2015.
 
Dodatne informacije:
Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline // Društvo za razvoj in oživitev Trebnjega
Alja RABZELJ
Telefon: 031 838 825, e-pošta: alja.rabzelj@dobrote-dolenjske.si

 

Letos se bo marmelada prvič vklopila v urbano okolje, sladka marmeladna omama pa bo preplavila središče Trebnjega in dodobra posladkala in popestrila že tako pestro sobotno dogajanje v centru Trebnjega, tradicionalni vikend poln zabave, glasbe, športa, kulinarike, ustvarjalnosti, dobrodelnosti in dobre družbe, SLOVO POLETJU 2015 v organizaciji KS Trebnje!

 


Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirenske doline
Gubčeva cesta 28, 8210 trebnje

Spletna stran: www.dobrote-dolenjske.si
E-mail: info@dobrote-dolenjske.si

Sledite nam tudi na Facebooku:



Oglejte si tudi