Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

4. TRADICIONALNI POHOD PO OBRONKIH KRAJEVNE SKUPNOSTI ŠTEFAN

Turistično, športno in kulturno društvo Štefan je v nedeljo, 25. maja 2014, organiziralo 4. tradicionalni POHOD PO OBRONKIH KRAJEVNE SKUPNOSTI ŠTEFAN.
 

Ob 10. uri zjutraj se je na nogometnem igrišču na Pluski zbralo 68 pohodnic in pohodnikov ter se podalo na krožno pot, dolgo približno 12 km. Vsi udeleženci so prejeli uporabna spominska darila.

Najprej smo se ustavili na Kamnem potoku, kjer nam je lastnik na kratko predstavil zgodovino »Podpadčevega mlina«. Na Podpadčevi domačiji, kjer se je leta 1853 rodil znani fizik Ignacij Klemenčič, so nam Vavtarjevi in Podpadčevi pripravili odlično pecivo in okrepčilne napitke. Pot smo nadaljevali po obrobju KS vse do Račjega sela in nadaljevali proti Rožnemu vrhu. Sledil je krajši postanek pri Zakrajškovih, ki so skupaj z Marinčičevimi poskrbeli za obilno pogostitev. Nadaljevali smo mimo Štefana, v Benečiji prečkali avtocesto in se povzpeli na »Pavlinov hrib«, kjer je nastala spominska fotografija. Tudi tu ni šlo brez pogostitve. Za nabiranje novih moči so poskrbeli Rabolevi. Skupina najbolj zagnanih pohodnikov se je odpravila na Vrhtrebnje, ostali pa smo nadaljevali do Grmade in se priključili na znano »Jakobovo pot«. Na Plusko smo se vrnili ob 14.00 uri, skupina zagretih pohodnikov z Vrhtrebnjega pa se nam je pridružila uro kasneje. Na cilju nas je čakal slastni pasulj in kozarček rujnega.

Na nogometnem igrišču se je ob 13.00 uri pričel tudi ˝Medvaški nogometni turnir, katerega namen je bil druženje. Sodelovale so ekipe Breze, Pluske, Štefana, Gornje Nemške vasi in ekipa »Bistro Mišič«. Prve tri  so  prejele tudi pokale.

Vmes se je odvijala še revijalna tekma med ekipama svetnikov KS Štefan in TŠKD Štefan.

Ob sočnih komentarjih znanega humorista Daniela Barleta (Krjavlja) in nogometnih vragolijah igralcev obeh moštev smo se do solz nasmejali.

Zopet smo preživeli čudovit dan medsebojnega druženja in veselimo se že naslednjega.

Oglejte si tudi