Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

OBČNI ZBOR DRUŠTVA

Društvo podeželskih žena TAVŽENTROŽA se je tudi letos zbralo na rednem letnem občnem zboru. V uradnem delu se pregleda, kaj se je naredilo v preteklem letu, nato pa se članice seznanijo s plani v prihodnjem letu. Tovrstno srečanje pa izkoristijo še za prijetno druženje, ki traja do poznih večernih ur.

Društvo podeželskih žena TAVŽENTROŽA je organiziralo redni letni občni zbor v Galaksiji v Trebnjem,  dne 13.2.2016. Iz poročil je bilo razvidno, da društvo uspešno deluje.  Organizirajo se razna izobraževanja, strokovne ekskurzije, pa tudi članice predstavljajo njihove izdelke na raznih prireditvah, ki se dogajajo v občinah Trebnje, Mirna in Mokronog-Trebelno, kjer delujejo krajevni odbori društva . V letošnjem letu bo društvo organiziralo že 5. društveno ocenjevanje ter hkrati tudi 1. državno ocenjevanje kruha v Trebnjem.

 

V društvu smo veseli, da se je na naše povabilo odzval župan Alojzij Kastelic. Prisotne članice je pozdravil in pohvalil društvo kot celota, ker odlično deluje.  Povedal je tudi, da gospodarstvo napreduje v občini Trebnje, da pa bo potrebno še dosti narediti na področju razvoja v turizmu. Prisotne je pozval k razmišljanju, da se naj bi čim več odločali o dodatni dopolnilni dejavnosti, in sicer za zidaniški turizem, kmečki turizem ali kakšno drugo dejavnost, ki je povezana s turizmom. V imenu občine je obljubil, da bodo pomagali pri vzpostavitvi teh dejavnosti, samo odločiti se je potrebno.

 

Napovedal je tudi, da bo v Trebnjem od 6. do 8. maja letos velika prireditev v Trebnjem, to je 44. Teden cvička. Povabil je tudi Društvo podeželskih žena TAVŽENTROŽA, da sodeluje pri tej prireditvi s svojimi znanji in izdelki, posebno, ko bo povorka 32 društev Dolenjskih vinogradnikov ter vseh prireditvah, ki bodo v sklopu 44. Tedna cvička v Trebnjem.

Besedilo: Anica Maraž
Foto: Anja Kužnik

Oglejte si tudi