Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
NED.
26°C
6°C
Oceni objavo

Občni zbor društva rejcev dobnice

Rejci drobnice so se zbrali na občem zboru v predavalnici CIK- a Trebnje.

Društvo rejcev drobnice Trebnje, ki pokriva območja občin mirenske in temeniške doline, se je v petek, 20. februarja zbralo na svojem rednem letnem občnem zboru v prostorih CIK- a Trebnje.

 

V prvem delu srečanja so prisluhnili predavanju o odbiri plemenskih živali. Tematiko je predstavila Polonca  Zajc, dipl. inž. zootehnike iz Biotehniške fakultete v Ljubljani  s prikazom vseh pomembnejših pasem ovc in koz v Sloveniji in poudarkom osnovnih načel pri odbiri živali za nadaljno rejo.

Aktualno problematiko kmetijskih podpor pri reji drobnice s komentarjem sta podala Vinko Merzel in Ana Moder iz KGZS - Zavod Novo mesto. Spremembe so tako pri osnovnih podporah , kakor tudi pri ekološkem kmetovanju.

V nadaljevanju  zbora je predsednik  društva Leopold Ribič povzel rezultate delovanja društva v preteklem letu  in predlagal cilje v tekočem letu upoštevajoč skromno gmotno stanje društva.

V razpravi je sodeloval tudi predsednik Zveze društev rejcev drobnice Roman Savšek, ki je vspodbudil člane

k še bolj  strokovnemu delu. Prikazal je področja delovanja in izpostavil aktivnosti pri organiziranem odkupu jagnjet, ki poteka od sredine lanskega leta.Kritično se je dodatnil aktualne kmetijske politike za spodbujanje reje drobnice v naslednjem programskem obdobju.

Ob tej priliki je društvo sprejelo v svoje vrste štiri nove člane in zaključilo zbor z druženjem ob pogostitvi  s svojimi rejskimi priboljški.

 

Oglejte si tudi