Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

ZDRAVSTVENO LETOVANJE OTROK NA DEBELEM RTIČU

RKS – Območno združenje Trebnje je tudi letos organiziralo zdravstveno letovanje za otroke iz občin Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog –Trebelno. V času od 11.07. do 18.07.2015 so na morskem zraku, vodi in soncu uživali na Debelem rtiču. Letovalo je 50 otrok, ki so jim zdravniki odobrili tovrstno letovanje. Spremljale so jih štiri vzgojiteljice in en vzgojitelj.

 

Vreme je bilo sončno in vroče, tako da so se veliko kopali v morju in v bazenu z morsko vodo. Poleg tega so otroci sodelovali v različnih delavnicah, neplavalci so bili vključeni v plavalno šolo, vozili so se s kajaki, posebno doživetje pa je bil izlet z ladjico v Piran. Zvečer, ko se je malo ohladilo so se zabavali ob športnih igrah. Sodelovali pa so tudi na večernih dogodkih na plaži in se udeležili Rtiškega talenta, plesali, peli in sklepali nova prijateljstva.

 

Sredstva za organizacijo letovanja vsako leto pridobimo preko razpisa od ZZZS in občin, del sredstev pa prispevajo tudi starši. Letos smo prejeli tudi donacijo Lions kluba Trebnje. Da je bilo letovanje še bolj sladko, pa nam je trgovina Spar Trebnje podarila škatlo sladkarij.

                                                                                                         

Skupaj smo izpeljali še eno uspešno letovanje!

 

           

    Tea Radelj

RKS-OZ Trebnje

Oglejte si tudi