Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

V petek, 27. februarja je KORK Veliki Gaber organiziral delavnico o Aloji arborescens

Predavatelj, velik poznavalec ter avtor več knjig o Aloje arborescens, g. Matija Šega je podrobno predstavil rastlino, vse njene učinkovine, recepte in pripravil tudi napitek iz te rastline.
»Spekter delovanja Aloe arborescens je zelo širok. Pravimo, da deluje od znotraj. Na ta način okrepi imunski sistem in telesu omogoči, da se s težavo in/ali boleznijo lažje sooči. Zato je v prvi vrsti namenjena vsem, ki imajo slab imunski sistem in bi ga želeli okrepiti« je povedal g. Matija.

Aloja arborescens se je v preteklosti že uporabljala skoraj pri vsaki hiši. Žal so se znanja sčasoma izgubila. Danes je večina znanja o Aloe arborescens prenešena iz bolj poznane Aloe vera. Moč Aloe arborescens znova spoznavamo šele v zadnjem času, ko so bile ponovno odkrite prenekatere pozitivne lastnosti, ki jih ima rastlina na naše zdravje. Brazilski pater Romano Zago je predstavil starodavni recept za pripravek iz Aloe z medom, s pomočjo katerega lahko danes sadove te čudovite rastline uporabljamo vsi. Tudi mi smo na tej delavnici poizkusili Alojino meso, kot tudi mešanico po receptu patra Romana Zago.

Vsak udeleženec si je poleg bogatih informacij in okušanja Aloje na več načinov lahko vzel tudi  gradivo z opisom in uporabnimi informacijami o Aloji arborescens in kupil tudi knjige omenjenega predavatelja.

 

 

Tekst in foto:

Mojca Smolič

 

Oglejte si tudi