Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
PET.
17°C
3°C
Oceni objavo

Otroštvo brez plenic

Za nami je prva delavnica Otroštvo brez plenic. Vtisi so zelo pozitivni, vsak je pridobil svoj košček novega znanja in idej. Bliža se drugi termin, še je čas, da si s prijavo zagotovite svoje mesto na delavnici.

V petek, 27.01.2017, se je v varstvu Pri čebelici Maji odvijala prva delavnica Otroštvo brez plenic. Vodila jo je Ana Božič Biseri Sreče, avtorica priročnika za starše, Od rojstva brez plenic v slovenskem in hrvaškem jeziku. Je svetovalka za brezpleničarstvo v Sloveniji in na Hrvaškem, bivša strokovna delavka v vrtcu, diplomirana organizatorka in menedžerka socialnih dejavnosti, predavateljica v Poporodni šoli v Sloveniji ter vodja delavnic za brezpleničarstvo.

Na delavnici nas je preko lastne izkušnje seznanila, kako lahko na prijazen, nežen način pristopimo k odvajanju brez plenic. Sama plenic pri svojih otroci skorajda ni uporabljala, pri drugem otroku celo že od rojstva dalje. Poudarila pa je predvsem dejstvo, da so otroci vedno pripravljeni; tisti, ki moramo narediti prvi korak in akcijo, smo starši.

Naj poudarimo bistvene prednosti življenja brez "povite ritke":
- Pozitivni vplivi na okolje, saj naredimo manj odpadkov, če ne uporabljamo plenic.
- Pozitivni vplivi na zdravje otrok - znano je, da plenice vsebujejo snovi, ki otrokom škodujejo.
- Izognemo se težavam z vneto ritko.
- Z otrokom se bolj povežemo in lažje prepoznamo težave, ki ga pestijo.
- Manjši stroški, ker ne potrebujemo kupovati plenic, ali pa jih kupimo mnogo manj.

Če bi radi pridobili nove izkušnje in znanja na področju brezpleničarstva, vas vljudno vabimo na 2. delavnico, ki se bo odvijala v petek, 10.02.2017, ob 17.00 uri v prostorih varstva Pri čebelici Maji v Trebnjem. Ana se posveti vsakemu posamezniku in poskuša odgovoriti na njegova vprašanja.

Vljudno vabljeni!


Oglejte si tudi