Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
6°C
ČET.
11°C
2°C
Oceni objavo

Požar na stanovanjski hiši na Občinah

V torek, 23. 12. 2014, je malo po 17. uri na stanovanjski hiši družine Kravcar na Občinah zagorel dimnik, ogenj je preskočil na ostrešje in v trenutku je gorelo celotno ostrešje hiše. V zelo kratkem času so se odzvali domači gasilci iz PGD Občine in iz okoliških prostovoljnih gasilskih društev, ki so zopet nesebično priskočili na pomoč in požar kmalu pogasili.

 

 

Ogenj je bil v nočnih urah popolnoma pogašen in domači gasilci so pod vodstvom poveljnika OGP in vodje intervencije Damjana Smoliča preventivno opravljali še požarno stražo prek noči. Že naslednji dan, v jutranjih urah, je stekla delovna akcija domačih gasilcev, sosedov in krajanov obeh sosednjih krajevnih skupnosti. Klicu solidarnosti so se odzvali tudi v Osnovni šoli Trebnje, kjer so vsem trem domačim šolarjem omogočili reden pouk. Kljub temu da so bili prazniki pred vrati, so dobri ljudje od blizu in daleč več dni nesebično pomagali mladi družini v njeni stiski, da je med božično-novoletnimi prazniki prišla do nove strehe. Pogorišče sta si ogledala tudi direktor občinske uprave g. Janez Pirc in župan Občine Trebnje g. Alojzij Kastelic, ki sta mladi družini obljubila finančno pomoč pri obnovi hiše. Da bi le-ta lahko čim hitreje stekla, je Kulturno društvo Trebnje pod vodstvom ge. Ivanke Višček prostovoljne prispevke, ki jih je zbralo na Božičnem koncertu, namenilo prizadeti družini. Podobnih gest je sledilo v naslednjih dneh še več.

Družina Kravcar se ob tej priložnosti zahvaljuje za pomoč pri gašenju in obnovi stanovanjske hiše vsem gasilcem, sosedom, krajanom KS Knežja vas in Štefan, podjetnikoma g. Antonu Keku in g. Nacetu Rakarju, Kulturnemu društvu Trebnje, g. župniku Milošu Koširju, Osnovni šoli Trebnje, Lions klubu Trebnje in vsem neimenovanim posameznikom in organizacijam, ki so ji priskočili na pomoč. Nesrečni dogodek je pokazal, da je res, da smo Slovenci še vedno narod solidarnosti in razumevanja, ko je to potrebno. Prav je, da to povemo na glas.

 

Tekst in foto: Leon LOBE, PGD Občine

 

 

Oglejte si tudi