Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Čarobni osrednji slavnostni koncert Glasbene šole trebnje

 

Včeraj, 13. 5. 2016, je Glasbena šola Trebnje z osrednjim slavnostnim koncertom v popoldanskih urah izvedla le enega izmed koncertov, s katerimi obeležuje 40-letnico svojega delovanja. Največje priznanje in hkrati potrditev uspešnosti njihovega dela je bila do zadnjega stola polna športna dvorana OŠ Trebnje. Preko 130 nastopajočih glasbenikov je iz svojih glasbil v približno dve uri dolgem koncertu privabljalo zvoke, ki so marsikateremu obiskovalcu orosili oko. S preko 20 izvedenimi deli so se tako predstavili komorna skupina trobil pod vodstvom mentorja Igorja Hribarja, komorna skupina pod vodstvom mentorjev Davida Kocijana in Špele Lampret, pihalni orkester pod vodstvom dirigenta Davida Kocijana, godalni orkester GŠ Trebnje pod vodstvom dirigenta Marka Fabianija in asistentke dirigentke Lucije Mlakar ter plesna pripravnica pod vodstvom mentorice in koreografinje Lize Volk, simfonični orkester GŠ Trebnje pod vodstvom mentorja Marka Fabianija in otroški pevski zbor GŠ Trebnje pod vodstvom zborovodkinje Tatjane Mihelčič Gregorčič.

Ravnateljica glasbene šole Tatjana Mihelčič Gregorčič se je zahvalila tako učencem, staršem, Občini Trebnje kot tudi vsem ostalim, ki jih podpirajo pri njihovem delu. Posebej pa se je zahvalila tudi svojemu kolektivu mentorjev in učiteljev ter administrativno tehničnemu osebju, brez katerih uspehi, ki jih glasbena šola žanje, ne bi bili mogoči. Čestitke k jubileju so deževale z vseh strani in prav vsi so si bili enotni v mnenju, da Glasbena šola Trebnje zelo pomembno prispeva h kulturnemu dogajanju v občini Trebnje in tudi mnogo širše. Ge. Mihelčič Gregorčič so tako med drugimi s krajšimi nagovori in pozornostmi čestitali tudi trebanjski župan Alojzij Kastelic, vodja izpostave JSKD OI Trebnje Mojca Femec, direktorica CIK Trebnje Patricija Pavlič, ravnatelj OŠ Trebnje Rado Kostrevc inpredsednik OPO Trebnje Simon Černe. Še posebej prisrčno in šaljivo je ge. Mihelčič Gregorčič čestital njen nečak Silvester Gregorčič, ravnatelj Glasbene šole Črnomelj.

Slavnostni koncert pa sta med drugimi obiskala tudi dva častna občana Občine Trebnje, in sicer dr. Janez Gabrijelčič in ga. Vilma Bukovec Kambič. Ena naših najbolj znanih sopranistk, Vilma Bukovec, je bila po koncertom ganjena in hkrati nad razvojem glasbenega šolstva v Trebnjem zelo navdušena, saj se še dobro spomni svojega prvega nastopa leta 1929, ko je kot devetletna deklica nastopila v trebanjski cerkvi. S strani simfoničnega orkestra in solista Mateja Kravcarja izvedena skladba Ave Maria je ge. Vilmi v spomin priklicala dogodek, ko je v Gonarsu med bivanjem v taborišču, trem obsojenim na smrt izpolnila zadnjo željo in jim zapela Ave Marijo.

Občina Trebnje
Oddelek za splošne zadeve

Oglejte si tudi