Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
12°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Veseli december v Šentlovrencu

Prihaja čas, ko se bo prižgalo na tisoče prazničnih luči, čas za topel stisk rok in dobrih želja za celo leto. V Šentlovrencu smo v soboto, 28.11.2015, pričeli s prvo delavnico prazničnih dogodkov v našem kraju.

Pod okriljem KUD Marija Kmetova je sekcija Ustvarjalne rokice tudi letos organizirala delavnico izdelovanja adventnih venčkov. Udeleženci, okrog 30 nas je bilo, so s seboj prinesli zelenje, za okrasni material in topel napitek pa je bilo poskrbljeno. Pletli  so se venčki  takšnih in drugačnih oblik. Klasični so bili narejeni iz zelenja in drugih naravnih materialov, prepleteni s trakovi, krasile so jih štiri svečke. Predvsem mlajši so skupaj s svojimi starši oz. babicami izdelovali venčke vseh možnih barv in oblik, okrašene z najrazličnejšimi okraski.  Adventni venčki, ki smo jih spletli z združenimi močmi, pa nam krasijo tudi našo farno cerkev v Šentlovrencu. Delavnica je potekala v prijetnem, zabavnem, predvsem pa ustvarjalnem vzdušju.

Da bo praznični december res poln veselja in dobre volje pripravljamo filmski večer v Kulturnem domu, skupaj z učenci PŠ Šentlovrenc srečanje starejših krajanov in pred pričetkom božično - novoletnih praznikov delavnico izdelovanja novoletnih okraskov in voščilnic ter prižig lučk na novoletni smrečici pred PŠ Šentlovrenc. Toplo vabljeni v našo družbo!

Zapisala: Mateja Oven

Fotografija: Brane Praznik

Oglejte si tudi