Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Dan KS Knežja vas-Rupa 2014

 

KS Knežja vas je v sodelovanju s krajani v torek, 24.06.2014, na predvečer dneva državnosti, organizirala 2. dan KS Knežja vas v športno rekreacijskem centru Rupa pod zaselkom Kozjak.

Organizirali smo medvaški turnir v nogometu, tekme v odbojki na mivki. Za mlajše krajane smo pripravili namizni tenis, namizni nogomet, vožnjo s konji in na koncu  za vse udeležence kresovanje.

Organizatorji so za vse prisotne pripravili golaž, prizadevne krajanke so se izkazale s peko palačink, s seboj so prinesle peciva, seveda pa je bilo poskrbljeno tudi za pijačo vseh vrst.

Na medvaškem nogometnem turnirju je sodelovalo 8 ekip sedmih vasi v KS (Kamenje, Roženpelj, Krušni vrh, Selce, Knežja vas, Luža, Občine) in tako imenovana ekipa izseljencev oz. fantov, ki so bili rojeni v naši KS in so se zaradi višje sile odselili iz naših krajev. Ekipe so bile z žrebom razdeljene v dve skupini, prvi dve ekipi iz vsake skupine sta se uvrstili v polfinale na koncu pa je bila še tekma za tretje in prvo mesto. Tekme so bile izenačene in ni bilo izrazitega favorita. V finalu je ekipa iz Luže premagala lanske zmagovalce, ekipo Roženpelj. Najmlajši nogometaš je štel 12, najstarejši pa 60 let. Zmagovalci turnirja so prejeli pokal in vsak nogometaš zmagovalne ekipe majico.

 Vzporedno z nogometnim turnirjem se je odvijal tudi turnir v odbojki na mivki, kjer je sodelovalo 5 ekip; ženske nad 30 let, dekleta pod 30 let, moški nad 50 let, KS Knežja vas in KS Štefan. Najboljša je bila ekipa deklet pod 30 let. V revijalni tekmi med KS, pa je KS Knežja vas za točko ugnala KS Štefan. Zmagovalke so prejele praktično darilo.

Ob 22.00 je najstarejši svetnik KS Anton Murn ob pomoči posameznih krajanov prižgal kres, kateri nas je spremljal ob druženju pozno v noč. Vabilu so se odzvali župan Občine Trebnje g. Alojzij Kastelic, aktiven tudi v športnih aktivnostih, podžupan g. Silvester Perpar in predsednik KS Štefan g. Anton Strah.

Kljub neobetavni vremenski napovedi, se nismo dali zmotiti in smo organizacijo izpeljali  po predvidenem planu. Še enkrat se je pokazalo, da je potrebno tudi tvegati, če hočeš priti do cilja. Če nas je lanska nadpovprečna obiskanost malo presenetila in  smo organizatorji obljubili, da letos nas ne bo, smo besedo tudi držali. Golaž je bil za vse krajane in povabljene. Bilo nas je cca 270 od 430 kolikor šteje prebivalcev KS Knežja vas. Tudi to je uspeh. 

Na koncu bi se v imenu KS Knežja vas zahvalil še vsem, ki so pomagali pri organizaciji, od postavitve razsvetljave, šotorov, miz, urejanja igrišč do priprave hrane in pijače. Dobrodošli na Dnevu KS Knežja vas leta 2015.

                                                                                                                                                                                            KS Knežja vas                                                                                                                                                                                                Alojz Špec

Oglejte si tudi