Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

5. let delovanja Folklorne skupine Večerna Zarja

Novembra praznuje 5.letnico svojega delovanja Folklorna skupina Zarja, ki pod vodstvom Anice in Jožeta Zakrajška deluje v okviru Društva upokojencev Veliki Gaber.

Osrednjo kulturno prireditev pripravljajo v

soboto, 19. novembra 2016, ob 18. uri, v 
dvorani Osnovne šole Veliki Gaber.

Kot gostje večera bodo nastopili tudi Folklorna skupina Dolsko, Čateški m`skvantarji, učenci Osnovne šole Veliki Gaber in Tamburaška skupina iz Senožeti.

Večerna zarja se dopolnjuje in v njej je danes že več kot dvajset plesalk in plesalcev vsem je skupno ohranjanje ljudskega in ustnega izročila. Zelo radi nastopajo v domovih za starejše, vsako leto pa se udeležijo tudi revije folklornih skupin, predvsem zato, da sodelujejo in da dobijo grobo sliko, ali so v enem letu kaj napredovali. Nastopajo tudi v tujini, med drugim so že plesali v Berlinu in Rimu.

Folklorna skupina s svojimi dejavnostmi, kot sta ples in ljudsko petje, ohranja slovensko ljudsko izročilo. Sprva so vaje in učenje novih korakov zgolj razvedrilo in sprostitev, kasneje zabava, nazadnje pa se skupina hitro poveže v združbo in nastane velika razširjena družina, ki ima pred seboj enotne misli kako čim bolje predstaviti in ponašati naprej ljudsko izročilo, ki obstaja že stoletja. Takšni so tudi v FS Večerna zarja.

Oglejte si tudi