Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
NED.
26°C
6°C
Oceni objavo

Komunala Trebnje d.o.o. – Tu smo za vas

Podjetje Komunala Trebnje d.o.o. je pred kratkim obeležilo petdeset let delovanja. V času svojega obstoja je podjetje večkrat spremenilo svojo organizacijsko obliko in se tako prilagajalo okolju, v katerem je delovalo.
 

Danes je Komunala Trebnje d.o.o. javno podjetje v sto odstotni lasti štirih občin ustanoviteljic, in sicer Občine Trebnje, Občine Mokronog – Trebelno, Občine Mirna in Občine Šentrupert.

Podjetje redno zaposluje 58 delavcev, osnovna naloga pa je izvajanje obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja - oskrbe s pitno vodo, ravnanja s komunalnimi odpadki ter odvajanja in čiščenja komunalnih in padavinskih odpadnih vod. Z namenom pozitivnega vpliva na cene obveznih gospodarskih javnih služb podje ustvarja pogoje za povečanje obsega del in prihodkov na drugih javnih službah in tržnih dejavnostih.

Med največje dosežke zadnjih let podjetje uvršča stabilizacijo poslovanja, bistveno povečanje obsega del ter pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za odlagališče nenevarnih odpadkov Globoko in izgradnjo novega odlagalnega polja za nadaljnjo odlaganje odpadkov. Povečan obseg del na področju enot vzdrževanja cest in drugih tržnih dejavnosti predstavlja tudi največji vir povečanja prihodkov javnega podjetja v zadnjih letih.

Podjetje se vse bolj zaveda svoje družbene vloge in vpetosti v lokalno okolje, kjer deluje. V želji, da se čim bolj približa svojim uporabnikom, je že pred časom spremenilo svojo celostno podobo, vključno z logotipom in spletno stranjo, ki želi s svojo sodobno podobo spodbuditi uporabnike, da bi se nanjo radi vračali. Da se podjetje vse bolj zaveda pomena zaposlenih kot svojega največjega kapitala, dokazuje s pridobitvijo osnovnega certifikata Družini prijazno podjetje, ki ga je uradno pridobilo 15.5.2015.

 

Osnovni certifikat Družini prijazno podjetje, ki ga podeljuje Ekvilib Inštitut certifikat Družini prijazno podjetje, skupaj z Ministrstvom za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti je za podjejte velika pridobitev.

» Certifikat je priznanje podjetju, ki omogoča usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja ter pogojev za enakost spolov v družbi kakor tudi na trgu dela. Kvaliteta življenja zaposlenih delavcev in ravnovesje med delom in družino je velikega pomena tudi za delovanje in rast podjetja. Njihovo pravo zadovoljstvo je odraz produktivnosti pri delu, ki se v našem podjetju iz leta v leto povečuje. V interesu organizacije je, da posameznikom omogočamo usklajevanje dela in družine, kajti le na ta način imamo predane, zadovoljne delavce, za katere obstaja tudi manjša verjetnost, da bodo organizacijo zapustili. V končni fazi pa smo vsi skupaj ena velika družina, ki dobro funkcionira lahko le, ko ni nekega osebnega interesa, interesa po kapitalu, temveč po lepšem jutri,« je povedal direktor podjetja  Stanko Tomšič.

 

Vrednote, s katerimi javno podjetje Komunala Trebnje d.o.o. sledi viziji in uresničuje svoje poslanstvo, so medsebojno sodelovanje, pomoč in spoštovanje, skupno in pošteno delo ter spoštovanje pravil in držanje dogovorov. S temi vrednotami podjetje stopa tako v odnose z občinami ustanoviteljicami, z uporabniki storitev kot tudi z zaposlenimi.

Torej, delo v podjetju Komunale ni več delo, ki je še nedavno veljalo za »komunalno delo.« Je delo, ki ljudem daje kruh, varnost in  lepši jutri.

 

Tekst in foto: Mojca Smolič

Oglejte si tudi