Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

21. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči v Šentrupertu

V soboto, 13.06.2015 je v organizaciji Uprave za zaščito in reševanje – izpostava Novo mesto, Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Trebnje in Občine Šentrupert, v Šentrupertu potekalo XXI. regijsko preverjanje ekip prve pomoči Dolenjske regije.
Ekipe prve pomoči sestavljajo prostovoljci, ki so usposobljeni za nudenje prve pomoči za primer naravnih in drugih nesreč. Sodelovalo je 13 ekip in sicer: RKS-OZ Novo mesto 1. ekipa, RKS-OZ Novo mesto 2. ekipa, RKS-OZ Trebnje, CZ občina Žužemberk, CZ Šmarješke Toplice 1. ekipa, CZ Šmarješke toplice 2. ekipa, RKS-OZ Črnomelj, Krka, tovarna zdravil, CZ Občina Mina peč, Revoz d.d., CZ Občina Semič, CZ Občina Črnomelj, RKS-OZ Metlika in izven konkurence ekipa RKS-OZ Grosuplje, ki bo Slovenijo zastopala na evropskem preverjanju ekip PP – FACE 2015, ki bo septembra v Bukarešti.

Ekipe so pokazale svoje znanje na štirih delovnih mestih, to so nesreča na javni prireditvi, nesreča pri delu – plaz, nesreča na kopališču in prometna nesreča.

Preverjanje usposobljenosti ekip so si poleg župana Občine Šentrupert Ruperta Goleta, ogledali še župan Občine Mirna Dušan Skerbiš, župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver in županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič.

Ekipe so pokazale veliko znanja in dokazale, da so dobro usposobljene. Tretje mesto je zasedla ekipa PP RKS-OZ Trebnje, drugo mesto ekipa RKS-OZ Novo mesto – 1. ekipa in prvo mesto ekipa CZ Občine Žužemberk, ki se bo 3. oktobra 2015 udeležila Državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči v Murski soboti. Želimo ji veliko uspeha.

 

 

Tea Radelj

Sekretarka

 

Oglejte si tudi