Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Zapisi tretješolcev

Dogodivščine v gozdu

 

Sestrici Sara in Nika sta odšli v gozd nabirat gozdne jagode in borovnice. Srečali sta lisico in zajca. Lisica je hodila naokoli, zajček pa je skakljal po trati. Zaslišali sta zelo znan glas.  Mami sta ju klicali na kosilo. Za kosilo je bilo: juha, krompir, meso in  solata. Vsi štirje so se najedli do sitega. Za sladico so imeli sladoled. Vprašala sta mamo, ali se gresta lahko igrat v gozd. Dovolili sta. Igrali sta se skrivalnice, podajali sta si storže … dan se je prevesil v noč in odpravili so se spat.

Naslednji dan ju je očka zbudil in jima rekel, naj vstaneta in se pripravita za šolo. Sara je hodila v 1. razred, Nika pa v 2. razred. Vzeli sta šolski torbi ter odšli v šolo. Pri pouku sta se naučili veliko novega in zanimivega. Tako se je njuna  dogodivščina končala.

Tjaša Bogataj, 3. b,  POŠ Tabor

 

 

PRIJATELJSTVO

Prijatelja lahko pridobiš, če mu pomagaš, mu kaj posodiš, si prijazen in strpen, ga varuješ in braniš ter mu prineseš zvezke v primeru bolezni. Takšen pravi prijatelj je moj sošolec Lan.

Velikooo se pogovarjava o kmetiji in video igricah …

Zelo rada bi prespala drug pri drugemu. Bo najina želja uresničena med poletnimi počitnicami?

Tim Drnolšek, 3. b, POŠ Tabor

 

Janko in Metka

(kratka  pravljica)

Janko in Metka sta šla za ptico, dokler nista prišla do hišice, kjer je ptica sedla na streho. Ko pa sta se približala, sta opazila, da je hišica iz kruha sezidana in s štrukeljčki pokrita, okenca pa so bila iz svetlega sladkorčka.

"Tega se pa kar lotiva!" je rekel Janko Metki. "Privoščiva si pošteno južino."

Taja Vecej, 3. b, POŠ Tabor

Igra s prijatelji

 

 

Kadar pride sošolka in soseda Zala k meni, se imava zelo lepo.

Skačeva po trampolinu, se loviva in igrava skrivalnice. Včasih se igrava vohune. Vohuniva za mojim starejšim bratom Leonom. Zvečer se posloviva, še prej pa se zmeniva, kdaj se dobiva naslednji dan. Ko sem v postelji, razmišljam, kaj vse bi lahko naslednjič skupaj počeli. Nato zadovoljno zaspim, da sploh ne slišim mlajšega bratca, ki je še dojenček, kako se dere.

 

Pia Eva Gojzdnikar, 3. b, POŠ Tabor

 

 

 

 

Oglejte si tudi