Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Naj pesem pove - Prebold 2016

V petek, 15. 4. 2015, je v športni dvorani OŠ Prebold potekala prireditev ob zaključku pesniškega natečaja Naj pesem pove. Natečaja se udeležujejo mladi pesniki osnovnih šol celjske regije, organizira pa ga aktiv slovenistk OŠ Prebold. Posebnost tega natečaja je, da na njem ni zmagovalca ali nagrajenca, ampak so v knjižico, ki izide vsako leto, objavljene skoraj vse poslane pesmi.

Nastala je zbirka o naravi, o tej presneti šoli, o mladih upornikih, o ljubezni in življenju. Notri so objavljeni tudi grafiti. Svojo poezijo so pred publiko (na željo organizatorja) predstavili naši učenci Iza Zorenč, Vanesa Stanko, Aljaž Jelen, Marcel Semprimožnik in Simon Zajec.

Na natečaju so iz naše šole sodelovali še Vesna Kralj, Valerija Slakan, Zala Lukman, Ana Mešič, Špela Marko, Iza Kvas, Janina Kvas, Zala Lukman, Julijan Hrastnik, Anja Strožič, Nejc Zorenč s 4 GRAFITI, pod mentorstvom Silve Rizmal, Stanke Tominšek Kužnik, Branka Šketa, Polone Učakar, Darje Savinek in Simone Jan.

Gostja prireditve je bila Barbara Gregorič Gorenc, ki je predstavila svoje pesmi in povedala nekaj zanimivosti o svojem življenju. Na koncu pa je izžrebala še pet nagrajencev, ki so dobili njeno pesniško zbirko z avtogramom. Na prireditvi so z glasbenimi in plesnimi točkami nastopali še učenci OŠ Prebold in Glasbene šole Risto Savin Žalec.

Po prireditvi smo se še posladkali s krofi, z jagodami in s sokom. Prireditev nama je bila zelo všeč.

Iza Zorenč in Vanesa Stanko, 4. c, POŠ Tabor

Besedilo in fotografije pripravila razredničarka 4. c

Oglejte si tudi