Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

KULTURNI DAN na POŠ TABOR

Teden od 29. 9. do 3. 10. 2014 je bil posvečen dnevom evropske kulturne dediščine. V ponedeljek, 29. septembra, smo imeli kulturni dan na to temo. Na POŠ Tabor smo spoznavali domačo kulturno dediščino.
V uvodni uri je  učencem običaj ličkanja prikazala Hermina  Zorenč. Ema, Rijana in Luka so izvedli  skeč, program so obogatili Jernej Zupan z diatonično harmoniko in ljudski godci »Fantje izpod Krvavice« z igranjem na ljudska glasbila, ki so jih predstavili (organizirala Manja Drnolšek).

Nato so prvošolci igrali družabne igre in izdelovali lutke na kuhalnici, drugošolci so spoznavali šolo nekoč, tretješolci so obiskali čebelarski muzej in muzej starin, 4. in 5. razred so spoznavali zgodovino Tabora, 6. in 8. razred so ustvarjali iz koruze, sedmošolci so se urili v spretnosti vezenja in devetošolci so pekli domač kruh in skuhali gobovo juho.

Učenci so v delavnicah tekom celega dne spoznavali našo kulturno dediščino in izdelovali različne izdelke.

Otvoritev razstave bo v sredo, 22. 10. 2014, ob 16. uri, v jedilnici POŠ Tabor.

 

Zahvaljujemo se zunanjim izvajalcem: družini Boštjana Jelena, družini Kovče iz Lok, Blažu Kovčetu, Francu Semprimožniku, Marti Topovšek, Robiju in Jerneju Zupanu, Hermini Zorenč, Miri Pepel, Ivi Leskovšek, Mateji Kovačič, Vidu Hanžiču in Majdi Papež.

 

 

Oglejte si tudi