Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

NOVICA ZA FILATELISTE IN LJUBITELJE POŠTNIH ZNAMK

Ljudje zbiramo vse mogoče: od kovancev, prtičkov, značk, razglednic, zastav, vizitk, raznih umetnin… odvisno seveda od nagnjenj, želja in finančnih zmožnosti. Ob zbiranju se človek lahko nauči izredno veliko stvari, si izostri čut za natančnost, sistematičnost in odgovornost.

Zelo priljubljeno je zbiranje poštnih znamk. Po navadi se s tem srečamo že v rani mladosti v okviru družine, šole, prijateljev, neredki pa so, ki vztrajajo in  zbirateljstvo gojijo vse do zrelih let in dlje.

Če ste med temi zbiratelji tudi vi ali pa imate že nekaj časa željo to postati, se boste gotovo razveselili naslednje novice: v TIC-u Tabor so z mesecem marcem na voljo poštne znamke z motivi hriba Krvavice in grbom Občine Tabor, ki bodo lepo popestrile vašo zbirko poštnih znamk ali pa vas navdušile, da postanete strastni zbiratelji tudi vi. Motive poštnih znamk z grbom Občine Tabor in hribom Krvavica si lahko ogledate v priloženih slikah.

Znamke lahko uporabite tudi za posebne priložnosti, kot npr. za vabila na rojstnodnevne zabave, razne obletnice, poroko, krst in druga praznovanja.

Kot zanimivost pa še to: prva poštna znamka je bila izdana 1840 v Veliki Britaniji. Čeprav je že nekaj let pred tem o podobnih rešitvah pisal Slovenec Lovrenc Košir, velja za »očeta« poštne znamke v mednarodnih krogih Sir Rowland Hill (vir: wikipedia.org).

 

Saša ZIDANŠEK OBREZA

Oglejte si tudi