Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Taborčani v oddaji Slovenski pozdrav

18. 12. 2015 ste si lahko na prvem programu Televizije Slovenije ogledali oddajo Slovenski pozdrav, v kateri smo sodelovali taborski podeželani. Prvi del snemanja je potekal na prizorišču v Deželi kozolcev v Šentrupertu že septembra. Takoj ko smo prispeli, so nas poslali v ˝masko˝. Ja, tudi fante. Lepo so nas namazali, uredili so nam tudi frizure in pripravljeni smo bili za kamere. Preden je prišlo na vrsto naše tekmovanje, smo v publiki spodbujali druga društva. Ko smo prišli na vrsto, smo naprej posneli kratek video, v katerem smo se predstavili, potem pa smo pričeli z igrami. Prva igra je bila precej mokra, ena članica je stala v čebru z vodo in vrgla mokro cunjo drugi, ki je stala na bali sena. Potem pa je ta ožela cunjo v steklenico, ki jo je moral tekmovalec držati na glavi. Zmagali so tisti, katerih tekmovalci so prenesli največ vode iz svojih steklenic v večji vrč. Zmagali smo mi, torej ena točka za nas. Potem pa smo se šli malce vznemirljivejšo igro. Tekmovalka se je usedla v samokolnico (brez nog), v rokah pa je držala pladenj z jabolki. Tekmovalca sta peljala samokolnico tako, da je vsak držal za en ročaj. Tako smo dirjali mimo ovir na drugo stran, kjer so se tekmovalci zamenjali. Zmagala je tista ekipa, ki je na cilj prispela prva in katere tekmovalke so obdržale vsa jabolka na pladnju. To igro pa so zmagali Šentjurčani, ker pa so vložili kumaro, so zato dobili dve točki. Čakala nas je malica, potem pa domov.

7. 12. 2015 smo nadaljevali snemanje v studiu v Begunjah pri Avseniku. Tudi tam so nas najprej lepo nališpali. Dobili smo malico, da ne bi pojedli vsega peciva na mizah. Najprej smo bili del občinstva in uživali ob petju različnih ansamblov in drugih nastopajočih. Na vrsto smo prišli zadnji. Takrat pa smo namesto mišic bolj napenjali možgančke. V kvizu smo bili z nasprotno ekipo izenačeni, kar se še nikoli v oddaji ni zgodilo. Pa kaj zato, če nismo zlomili nasprotnikov, smo pa pravila!

Izkušnja je bila izredno zanimiva, naučili smo se precej novega in se odlično zabavali. Poleg tega so naši fantje spoznali voditeljico Darjo. Kaj češ boljš´ga?

 

Društvo podeželske mladine Tabor

Oglejte si tudi