Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Pohod za 50 + v marcu

Na zadnji dan v mesecu marcu nas je tokratna pot vodila v Grajsko vas. To je prva vas, ki smo jo pohodniki obiskali izven območja naše občine. Odpravili smo se v smeri: Tabor – Ojstriška vas – Klovn – novo naselje v Grajski vasi in do središča vasi.

 

Ogledali smo si lepo obnovljeno in vzdrževano baročno cerkev, ki stoji v tem zgodovinsko znamenitem savinjskem »puntarskem naselju«. Posvečena je sv. Krištofu, zavetniku voznikov in popotnikov. Notranjost krasi bogato okrašen »zlati« oltar, na stenah pa visijo steklene slike križevega pota, delo domačega umetnika Lukanca. Za podstavek daritvene mize je domiselno uporabljena stara prižnica. V tlakovanem vaškem jedru smo si ogledali še spomenik padlim krajanom iz 1. svetovne vojne in obnovljeno vaško perišče. Tukaj so se obudili spomini na ročno pranje žehte in na morebitne čenče ter ostale lokalne  novice.

 

Zahvaljujemo se g. Strožerju za čas, ki ga nam je naklonil za predstavitev teh kulturnih znamenitosti. Vračali smo se mimo kmetij Šalamon ter Laznik in po gozdni poti nazaj v Tabor.

 

Srečno do prihodnjič!

 

                                                                                            Društvo upokojencev Tabor

Oglejte si tudi