Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Martinovanje 2016

V soboto, 12. novembra, sta Društvo upokojencev Tabor in Občina Tabor organizirali vsakoletno »MARTINOVANJE« oziroma srečanje starejših občanov  občine. Člani društva upokojencev so s svojim prostovoljnim delom prispevali k organizaciji srečanja, medtem ko je občina prispevala finančna sredstva. Razstavni kotiček je bil v domeni Hermine in je predstavljal jesenske pridelke domačega vrta in okoliških kmetij.

 

Pozdravni govor in besede dobrodošlice je na kratko podal predsednik DU Milan Blatnik. Kot vsako leto so tudi letos učenci tretjega in četrtega razreda POŠ Tabor pod mentorstvom ge. Manje pripravili kratek program, ki nam je vsem prisotnim ogrel dlani in pričaral nasmeh na obrazu. Zala je igrala na citre, Teo na harmoniko, Janina na flavto, vmes pa igrica »ZAČNIMO DAN Z NASMEHOM« ter ples četrtošolcev. 

Za povezovanje programa so na izviren in hudomušen način poskrbeli člani Dramske sekcije Teloh iz Tabora. Seveda so program popestrili tudi s svojimi humorističnimi  vložki. Da pa je bilo vzdušje še bolj veselo, je poskrbela  skupina PRIJATELJI »6 ŠE« iz Šešč. To je skupina sedmih pevcev, ki se trudi ohraniti stare, včasih že ponarodele pesmi. Ob spremljavi harmonike in kitare zveni njihovo petje še bolj  pristno in ljudsko. Pa tudi novejše skladbe jim niso tuje. Sledil je pozdrav in nagovor župana Občine Tabor g. Antona Groblerja. Njegov kratek pregled dela preteklega leta ter okvirne smernice za naslednje leto so navzoči v dvorani sprejeli z aplavzom. Da želodčki ne bi bili prazni, je za njih poskrbel Slavi Gržina s svojo ekipo. Po večerji smo  se posladkali še s slastnim pecivom in jabolki. Ob kozarčku vina, ki se za martinovo tudi spodobi, in ob glasbi Prijateljev iz Šešč, je marsikdo v dvorani preizkusil svoje glasilke in z njimi tudi zapel. Nekateri pa so se prav veselo zavrteli.

Tudi za neboleče sklepe je bilo letos poskrbljeno. Naša občanka je namreč sponzorirala  kremo DERMASAL, ki blaži in pomirja bolečine v sklepih in mišicah.

Ob prijetnem klepetu, obujanju spominov na  pretekle čase in prijetni glasbi je večer zelo  hitro minil. V upanju, da bosta zdravje in volja dobro služila še naprej ter da se naslednje leto spet srečamo, v še večjem številu, smo se zadovoljni razšli.

 

Vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji in izvedbi srečanja, najlepša hvala.

 

Društvo upokojencev Tabor

Oglejte si tudi