Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

HAREM … RAJSKA DEKLETA … ZAPELJIVI PLESI …

V soboto, 23. januarja 2016, je Dramska sekcija Teloh v goste povabila orientalsko plesno skupino Sayyidah, ki je vse obiskovalce navdušila s plesno predstavo Rajska dekleta.

Orientalsko plesno skupino Sayyidah sestavljajo dekleta iz Dramelj in njene širše okolice, ki jih je ljubezen do orientalskega plesa združila pred petimi leti.  Sayyidah pomeni v arabskem jeziku ženska. Vodja skupine in koreografinja je Brigita Žaler, ki je že deset let z dušo in srcem predana orientalskemu plesu in je postal njen način življenja. Dekleta plešejo arabske, turške, indijske, ciganske, egipčanske plese in plese popularne moderne glasbe. Pri plesu uporabljajo različne rekvizite: tančice, palice, pahljače, krila isis, činelce, navdušujejo pa tudi s čudovitimi raznovrstnimi orientalskimi oblekami. V lanskem letu so dekleta k sodelovanju povabila Tanjo Kastelic, ki je režiserka tudi pri Dramski sekciji Teloh, in luč sveta je ugledala njihova prva plesna predstava Rajska dekleta. Dogajanje je postavljeno v mogočni harem sultana Abdula Hamida, kjer je čutiti napetost. Napočil je večer, ko si bo veličastni sultan izbral novo ženo. Prelepa rajska dekleta se borijo za njegovo naklonjenost, pri čemer uporabijo vso svojo očarljivost, eleganco in mične gibe, ena izmed njih pa izbere celo sladko zastrupljeno vince … A tragedija se k sreči pravočasno prepreči.

Katera je s svojim šarmom in zapeljivim plesom osvojila sultanovo srce, ste tisti, ki ste si predstavo ogledali, izvedeli prvi; tistim, ki pa iz takšnih ali drugačnih razlogov niste našli časa za orientalski večer, oznanjamo, da je sultanovo srce osvojila Delila, ki velja v haremu za najzapeljivejše rajsko dekle.

Dramska sekcija Teloh

Oglejte si tudi