Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

OBVESTILO o nameščanju plakatov v času volilne kampanje

Občina Tabor ponuja organizatorjem volilne kampanje za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament v skladu z 8. členom Zakona o volilni in referendumski kampaniji (41/07, 103/07–ZpolS-D, 11/11, 28/11 Odl.US: U-I-67/09-27, Up-316/09-19, 98/13) brezplačna plakatna mesta pod naslednjimi pogoji:

 

  1. Na območju Občine Tabor je na voljo 6 uradnih plakatnih mest. V primeru pomanjkanja prostora je ob plakatnih mestih dovoljena postavitev panojev.
  2. Organizatorji, ki vodijo volilno kampanijo za politične stranke, posamezni neodvisni kandidati ali skupine volivcev, imajo možnost plakatirati brezplačno, na vsakem od plakatnih mest ter ob njih brezplačno postaviti en pano velikosti 70 cm x 100 cm.  Na vsakem plakatnem mestu je možnost največ enega plakata ene stranke v velikosti 50 cm x 70 cm in dovoljeno plakatiranje samo tistih plakatov, ki imajo žig Občine Tabor.
  3. Za plakate, večje od navedene velikosti, 50 cm x 70 cm, Občina Tabor zaradi omejenosti velikosti uradnih plakatnih mest, ne more zagotoviti, da bodo popolnoma vidni. Vrstni red plakatiranja plakatov na posameznem uradnem plakatnem mestu je odvisen od načela »prvi – prvo mesto, drugi – drugo mesto, …«. Ko je plakatno mesto zasedeno, se na to plakatno mesto ne more več plakatirati.
  4. Organizator volilne kampanje sam poskrbi  za plakatiranje in odstranjevanje plakatov in najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja sam odstrani vse plakate in druga propagandna sporočila.
  5. Za uničenje plakatov občina ne odgovarja. Uničene plakate bo občina odstranjevala sproti.  Šteje se, da je plakat uničen, ko je zaradi vremenskih neprilik in človeškega faktorja izgubil prvotno obliko (porisani plakati, strgani plakati, …).
  6. Nameščanje plakatov in postavitev panojev na neuradnih mestih je dovoljeno samo po predhodni pridobitvi soglasja lastnika objekta ali zemljišča, kjer se plakat namešča.

 

 

ŽUPAN

Vilko JAZBINŠEK l.r.

Oglejte si tudi