Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

AFTER EIGHT V ŽALSKI KNJIŽNICI

22. aprila 2016 smo tudi v Medobčinski splošni knjižnici Žalec povabili obiskovalce na prireditev v okviru projekta Noč knjige, v katerem slovenske splošne knjižnice na svoj način proslavimo 23. april, svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Prireditve so namenjene promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic. V Žalcu so prireditev poimenovali After eight v žalski knjižnici.
Metino ploščico, oblito s čokolado, so prvič izdelali v Angliji leta 1962. Bila je edina slaščica, ki so si jo lahko privoščili po večerji oz. po osmi uri. After eight, torej. Tudi v žalski knjižnici smo se dobili po osmi uri. Obiskovalci so prišli v prostor, osvetljen s plameni sveč. Z okusom po meti in čokoladi v ustih so poslušali predavanje Tomaža Majcna Britanske legende. Izredno zanimivo. Sledilo je sladkanje s čajem in sadnim kruhom zeliščarice Fanike Burjan. V nadaljevanju večera je ljubiteljica in poznavalka Williama Shakespeara Lucija Cestnik iz Vrbja pri Žalcu tankočutno interpretirala nekaj sonetov avtorja v angleščini in slovenščini. Njena je bila tudi predstavitev življenja W. Shakespeara, ki prinaša nemalo izzivov za razmišljanje in pogovor. Vsak od obiskovalcev je prejel v rolico zavit sonet in marsikdo se je po premisleku odločil in ga interpretiral zbranim. Malo pred dvaindvajseto uro se je knjižnica od obiskovalcev poslovila z zanimivim prepletom naslovov avtorjevih dram in sonetov:
 "Blagorodne dame, velespoštovani gospodje,
Mnogo hrupa za nič boste morda rekli zdaj, ko je večer za nami. Kakor vam drago. Morda smo res takšni, da se zlahka ne prepustimo, da se vsak nov dan sprašujemo biti ali ne biti. A vendar, ko je naša blodna misel ukročena trmoglavka, je vse lažje. Verjemite, v komediji zmešnjav tega sveta dober konec vse povrne. Še to, preden greste: Imejte se radi. Ljubite trajno in neomajno. Ljubezni trud zaman je namreč huda reč. Naj gori večno plamen sveč. Hvala, da ste bili tu …"

Oglejte si tudi