Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

17. dan rejcev drobnice

Člani Društva rejcev drobnice CEKIN smo se v soboto zbrali na vsakoletnem strokovnem srečanju. Letos smo za kraj srečanja izbrali Turistično kmetijo Lesjak v Miklavžu pri Taboru.  Naslov prvega predavanja je bil Predelava živil živalskega izvora, ki ga je predstavil Jože Zalar z višje šole za turizem Bled. Najprej je opisal  kako so uporabni različni deli mesa jagnjetine. Sledil je praktičen prikaz finega razseka ter končne priprave različnih delov mesa pripravljenih za peko ter drugo uporabo. Vse več je povpraševanja po izdelkih iz mesa drobnice, ki so že pripravljeni takoj za uporabo. Irena Kos, specialistka za predelavo mesa na KGZS-Zavod Celje, nam je predstavila Trženje in registracija obratov za predelavo mesa. Na koncu je še Jakob Verk predstavil primer dobre prakse, saj se že nekaj let ukvarja s predelavo mesa, tudi drobnice. Udeleženci so
  si prislužili tudi malico - med dobrotami je bila tudi jagnjetina.

 

Rafko Novak

Oglejte si tudi