Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

ŠPORT ŠPAS 2014

V soboto, 24. maja 2014, se je pod mentorstvom ga. Cvetke Škrlec odvijalo že četrto srečanje Šport špas pod sloganom »Skupaj znamo in zmoremo«. Ta akcija, ki poteka po celotni Sloveniji in je že sedma po vrsti, se odvija pod okriljem TV Media sport. V akciji je v tem letu sodelovalo 147 šol in vrtcev po celotni domovini.
 

V prijetnem sončnem dopoldnevu so se zbrale vse generacije, od najmlajših do najstarejših in se pomerile v različnih igrah, od nogometa, odbojke, suvanja krogle, teka na 60m… Skupaj so se odpravili tudi na pohod do lovskega doma, kjer so se udeleženci okrepčali z golažem, ki so ga pripravile šolske kuharice.

 

Na osrednjem prizorišču v športnem parku v Jurovskem Dolu so se predstavile tudi različne stojnice. Čajnica Kolarič je ponujala zeliščne namaze in metin sok, kmečke gospodinje so ponujale svoje sladke dobrote, Janez Fišer je predstavil suho robo, predstavila pa se je tudi stojnica turistične vzgoje Jurčkov zeleni park. Vsi udeleženci so imeli možnost, da opravijo meritve srčnega utripa, krvnega tlaka in krvnega sladkorja. Prireditev je odlično vodila Janja Roškarič.

 

Ob zaključku prireditve so bila podeljena priznanja najboljšim v posameznih kategorijah, podelili  pa smo se tudi diplome, ki jih vsako leto prispeva Media sport -  najmlajšemu, najstarejšemu udeležencu ter najštevilčnejši družini na prireditvi. Učenci osnovne šole so pod vodstvom mentoric izdelali tudi spominke – šport špas maskote, ki so jih podelili vsakemu od udeležencev.

 

Pri organizaciji tega športnega druženja so sodelovala različna društva, med drugim Lovska družina Sv. Jurij, Gasilsko društvo Sv. Jurij, Društvo kmečkih gospodinj Sv. Jurij, Športno društvo Sv. Jurij in KO RK Sv. Jurij. Vsem gre velika zahvala, hkrati pa tudi koordinacijskem odboru, ki so ga sestavljali Cvetka Škrlec, Milena Kokol, Stanislav Senekovič, Aleksandra Žnuderl, Aleksandra Verbošt, Ana Šuster in Majda Kolarič. Zahvaliti se moramo tudi posameznikom, ki so na različne načine pripomogli k izvedbi tega dogodka: Jože Jager, Rado Eder, Marica Emerih, Peter Škrlec.

 

Posebna zahvala gre tudi vsem donatorjem, ki so omogočili to prireditev: Lipa d.o.o, Trgovina - prevozništvo Senekovič, Konrad Mateja " Gostilna Špindler", Azur - Nada Ornik, Frizerski salon Andreja, Frizerski salon Tanja, Zeliščarstvo Kolarič, MIR - mesna industrija (skupina Panvita),  Okrepčevalnica pri Ančki- Nataša Lorenčič in Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

 

Oglejte si tudi