Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 09.12.2016

jasno
Popoldne bo pretežno jasno. Ob morju se bo občasno pojavljala nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 stopinj C.
-5°C | 6°C
sobota, 10.12.2016
-6°C | 10°C
nedelja, 11.12.2016
-4°C | 10°C
ponedeljek, 12.12.2016
0°C | 9°C
torek, 13.12.2016
0°C | 4°C
Opozorila
Petek, 9.12.2016 ob 12h
Dodatnega opozorila ni.
-5°C
6°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Priprava obloženih kruhkov


OSNOVNA ŠOLA, DOGODKI, DRUŠTVA

| |
20.05.2013      18:13
A A

Priprava obloženih kruhkov


V petek, 19. aprila 2013 so članice Društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slov. Goricah v sklopu »Jurjevih dnevov« pripravile 3. kuharski tečaj.


obloženi kruhki
obloženi kruhki
Deli:

Tokrat so se pod vodstvom Zlatka Voglarja, lotile priprave obloženih kruhkov, ki so nastajali iz večinoma domačih sestavin: meso iz tunke, domače salame, bunke, zaseke, domačega kruha idr. Pripravile so preko 400 kosov bogato obloženih in okrašenih kruhkov. Kruhke so ponudile na pogostitvi, ki je potekala zvečer po osrednji občinski proslavi.


Ob tej priložnosti so tudi pripravile manjšo razstavo. Predstavile so »Jurovsko rožico«, ki so jo članice izdelale po lastni zamisli in še nekaj drugih izdelkov iz testa.

Prostore za tečaj jim je tokrat odstopila OŠ Jožeta Hudalesa, za kar se jim najlepše zahvaljujejo. Zahvaljujeo se tudi županu Petru Škrlecu, ki si je vzel čas in počastil članice s svojim obiskom. Vesele so bile njegove pohvale za trud, ki so ga vložile v pripravo kruhkov.





0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!



Bodite prvi pri oddaji mnenja.