Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

JUBILEJNO 25. TRADICIONALNO SREČANJE GASILCI-LOVCI 2014

Med prireditve, ki so se odvijale v Jurjevih dnevih 2014 je seveda nepogrešljivo srečanje med PGD Sv. Jurij in LD Sv. Jurij, ki je bilo 9. maja popoldan.
Letos je  bilo še nekoliko bolj svečano, saj je potekalo že petindvajsetič. V nagovoru organizatorja letošnjega srečanja, je predsednik PGD Sv. Jurij Gregor Nudl, še posebej naglasil to tradicijo, katero gojimo že celih 25 let. Čeprav so se v tem času menjavale generacije, način srečevanja kakor tudi čas in lokacije je pomen ostal vedno isti. Vedno je bilo v ospredju prijateljsko druženje, izmenjava izkušenj ter obujanje spominov tudi iz lepših časov.

Nekoliko bolj športno je bilo vzdušje med samim merjenjem moči v sedmih panogah. Če prav rečemo, da rezultati niso toliko pomembni si vseeno vsi nastopajoči želimo najboljših rezultatov. To zadnja leta uspeva predvsem PGD. Letošnje srečanje je bilo za njih še posebej uspešno, saj smo lovci uspeli zmagati le v svoji paradni disciplini streljanje z MK puško.

Po končanem srečanju sledi vedno analiza popoldanskega dogajanja, podelitev pokala ter prijetna malica z domačo kapljico.

Med druženjem so se nam pridružili župan Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, Peter Škrlec, župnik Janko Goergner in predsednik Društva upokojencev Sv. Jurij, Jože Šinko, ki so ob spremljanju dogajanj in s spodbudnimi besedami  prispevali k prijaznemu vzdušju med zbranimi.

                                                                                                                                                   F .Krivec

 

Oglejte si tudi