Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

ZLATA POROKA ZAKONCEV ŠKRLEC

V soboto, 11. januarja 2014, sta Ivana in Jožef Škrlec iz Zg. Partinja 38, slavila 50. let zakonskega življenja – zlato poroko. Svojo zaobljubo sta obnovila v župnijski cerkvi Sv. Jurija v Slov. goricah.
Ivana in Jožef sta svojo skupno življenjsko pot potrdila 23. novembra 1963, ko sta sklenila zakonsko zvezo. Takrat sta si obljubila, da bosta z roko v roki premagovala vse ovire, skupaj delila radost, veselje in srečo, pa tudi žalost in tegobe, ki jih prinese življenje.

 

Na Ivankini domačiji sta si ustvarila družinsko gnezdece, ki sta ga z leti obnovila in razširila. V zakonu se jima je rodilo sedem otrok; štirje sinovi in tri hčere. Sedaj Ivanko in Jožeta razveseljujejo njuni vnuki. Še posebej sta vesela, ko se jih ob njiju zbere vseh petnajst. In prav v krogu družine in prijateljev sta obnovila svojo zaobljubo izpred petdesetih let.

 

Civilni obred je opravil župan Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, Peter Škrlec. Po civilni poroki je sledil vpis v zlatoporočno knjigo Občine Sv. Jurij v Slov. goricah. Župan je zlatoporočencema izrekel iskrene čestitke in jima izročil zlatoporočno listino ter darilo občine.

 

Sledil je cerkveni obred, ki sta ga slovesno darovala domači župnik Janko Goergner in župnik Ciril Kocbek iz Gornje Kungote. Po poročnem obredu sta zlatoporočenca nadaljevala slavje v krogu družine, sorodnikov in prijateljev.

 

 

Oglejte si tudi