Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

Zadruga Dobrina prejela najvišjo nagrado fundacije UniCredit

Fundacija UniCredit, s sedežem v Milanu je konec leta 2012 objavila razpis »Nagrade za socialno podjetništvo 2012 v Sloveniji«. Poziv k oddaji vlog je bil namenjen organizacijam za podporo obstoječi dejavnosti, ki ustvarjajo dohodek, ki potrebujejo dodatne naložbe, da bi dosegli trajnostno vrednost.

UniCredit Fundation je podprla program Zadruge Dobrina, ki je bil izbran kot najboljši primer socialnega podjetništva izmed prijavljenih projektov.

Za svoje delo in nudenje pomoči malim kmetom in vključevanje njihovih izdelkov v Zadrugo ter širitev mreže kupcev zelenih zabojčkov z lokalno pridelano zelenjavo in sadjem, je prejela finančno nagrado s strani predsednika fundacije Maurizia Carrare, ki ima sedež v Milanu, Italija. Ta je ob podelitvi povedal: »Hvala za vašo udeležbo in vaše delo.«

Trije najboljši programi so za svoje delo prejeli nagrado na sedežu banke UniCredit v Ljubljani, Zadruga Dobrina pa je bila med temi tremi, s strani zaposlenih v podjetju, izbrana za zmagovalko, s čimer si je prislužila prvo mesto. Nagrado je v imenu Zadruge Dobrina prevzela predsednica Suzana Črnčec, ki se je fundaciji zahvalila za podporo.

Bogato ponudbo pridelkov in izdelkov iz lokalnih kmetij lahko najdete v trgovini Zadruge Dobrina na Valvasorjevi ulici 42 v Mariboru ali jih naročite preko spletne trgovine: www.zadruga-dobrina.si.

Oglejte si tudi