Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Prvič po Andraževi učni poti

Učenci Podružnične šole Vitomarci so s pohodom otvorili Andraževo učno pot.
 V ponedeljek, 23. 9. 2013 so na POŠ Vitomarci imeli športni dan. Šli so po Andraževi učni poti. Ob osmih so se zbrali pri šolskem botaničnem vrtu in pred zbirno tablo. Na kratko so predstavili Andraževo učno pot. Pot jih je vodila do večnamenske dvorane in Hrgove domačije. Nato so si od zunaj  ogledali cerkev Sv. Andraža in potomko najstarejše trte. Ugotovili so, da bo letošnja trgatev obilna. Pred občino so se pogovorili o znanih osebnostih naše občine in pomenu zgradbe v preteklosti.

 

Rebrečevi jeleni in košute so se jim kljub tišini in kulturnemu obnašanju skrili, tako so jih videli bolj malo. Nato jih je pot vodila med njivami po travi do kužnega znamenja na Selah, ki je eno izmed treh v občini. Malce utrujeni so se podali do Plojevega ribnika in  čebelarstva Rajšp. Tukaj jih je prijazno sprejel gospod Rajšp in jim predstavil, kako čebele preživijo zimo. Dočakali so težko pričakovano malico. Okrepčani so nadaljevali pot do  Toševih sadovnjakov in do lovskega doma v Müžah. Tukaj so si ogledali fazane in spoznali zakaj pravimo temu delu Müže. Kar precej utrujeni so se vrnili do začetne točke šole oz. botaničnega vrta.

 

Na tem pohodu so spoznali kar nekaj novega o svoji bližnji okolici, s pohodom pa so naredili tudi nekaj za svoje zdravje. 

Povezave

POŠ Vitomarci

Oglejte si tudi